Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 19:11

Земельну ділянку можуть відібрати

"Мені від батьків дісталося 30 соток землі. Проживаю у Вінниці, а тому не маю змоги постійно приїжджати у село й обробляти город. Чула, що земельну ділянку можуть відібрати, якщо її не обробляти".

Марія Ярушецька, 45 років, Вінниця


— Якщо людина рік-два не обробляє город, той, звичайно, заростає бур'янами. Вони розсіюються на сусідні городи, і до нас надходять від людей скарги, — пояснює Юрій Гарбозюк, 34 роки, головний інспектор управління Держземінспекції у Вінницькій області. — Людей жалко, але закон є закон. Ми виїжджаємо на місце і складаємо припис на усунення порушень в 30-денний термін. Якщо людина цього не зробила — не переорала землю чи хоча б не скосила бур'ян, накладаємо штраф від 340 до 1360 гривень. Коли за 15 днів не сплатив штраф, то розмір стягнення подвоюється. Крім того, стягується ще один штраф від 153 до 255 гривень. Це за те, що не виконав припис. Якщо людина не реагує знову, справу передають до прокуратури чи райдержадміністрації. Вони звертаються до суду. Примусове припинення права власності на земельну ділянку провадять лише за рішенням суду. Потім такі землі переходять до земель запасу.

Зараз ви читаєте новину «Земельну ділянку можуть відібрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути