пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:13

Здали частину окружної дороги в Калинівці

Із кінця вересня транзитні вантажівки об"їжджають центральну частину міста Калинівка Вінницької області новою окружною дорогою. Ділянку в 3,3 км збудували впродовж цього року. Держбюджету вона обійшлася в 35 млн грн.

— Це частина запланованої окружної дороги довкола Калинівки, — говорить начальник технічного відділення служби автодоріг у Вінницькій області 47-річний Олександр Гунько. — Із 9 запроектованих кілометрів зробили тільки 3,3 кілометра. Зараз вирішуємо питання з переносом газопроводу, який проходить під землею, де має бути решта частини траси. Після цього можна продовжити роботу.

Через Калинівку проходить міжнародна траса Житомир–Могилів-Подільський. Нею вантажівки прямують із півночі та центру України до кордону з Молдовою. Раніше машини їхали центром міста. Тепер по окружній вони минатимуть Калинівку, не зменшуючи швидкості. Будівельники кажуть, що якість траси дозволяє безпечно їхати 140 км/год.

— Мені вже не раз доводилося їхати через Калинівку, — говорить 40-річний далекобійник Сергій Савченко. — Вона не така вже й велика, але куди швидше їхати по об"їзній. І місцевим жителям, думаю, не дуже приємно, коли під вікнами фури ганяють.

Коли завершать будівництво окружної, невідомо. В остаточному варіанті вона матиме вигляд півкола.

Зараз ви читаєте новину «Здали частину окружної дороги в Калинівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути