Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 17:35

Зарплата мера Могилева вдвічі більша за губернаторську

Торік у листопаді міський голова Могилева-Подільського Михайло Саволюк отримав понад 21 тис. грн зарплати.

— Ця сума майже вдвічі більша, ніж зарплата губернатора! — каже перший заступник голови обладміністрації Валерій Коровій. — Це в той час, коли місто не виконує річний бюджет.

За останні три місяці 2008-го зарплата мера Могилева-Подільського в середньому становила 15 тис. грн. Заступники міського голови, згідно з перевіркою фінансового стану бюджету міста, отримували по 16–20 тис. грн щомісяця. Працівникам міськвиконкому по максимуму нараховували всі стимулювальні виплати. Це 50% надбавки за значні досягнення, 15% надбавки за державну таємницю, 50% премії та матеріальні допомоги.

— Я ще не отримував зарплату ані за листопад, ані за грудень, тому не знаю її суми, — зауважує Михайло Саволюк. — Я справді мав премії, але їх міському голові затверджує сесія міськради. Я маю право на надбавки за вислугу років та за державну таємницю. Крім того, працював у вихідні дні, а вони оплачуються за подвійною ставкою.

Міський голова Могилева вважає, що відомості про високу зарплату поширює колишній мер міста Петро Бровко.

— Він і референдум збирався провести, аби усунути мене з посади міського голови, — веде далі Саволюк. — Тоді навіть мертвих підіймав, аби вони свої підписи поставили проти мене. Не вийшло. Тепер іншими методами намагається мене скинути. Бо я почав багато серйозних справ. Упорядковую ринок, наводжу лад із перевізниками. Рано чи пізно виникне питання, чому я це зробив, а інші не змогли.

Перевірка виявила шість зайвих посад у міськраді Могилева. З 2006-го утримували двох заступників начальника відділу з кадрових питань, секретаря голови міськради, касира, начальника юридичного відділу та друкарку. На них протягом двох років витратили 395 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата мера Могилева вдвічі більша за губернаторську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути