28-річна вінничанка Жанна Грач працює приватним кухарем. Жінка допомагає складати святкові меню та вираховувати витрати на нього. Її часто запрошують відомі люди.
— Два роки тому готувала для гурту "Океан Ельзи", перед Новим роком — для Олександра Пономарьова, — розповідає Жанна. — Хлопці не вибагливі до їжі, але від смажених страв відмовляються.
Жінку запрошують складати меню на дні народження та весілля. Часто хочуть бачити на столі нові страви європейської кухні.
— Я лише роблю меню, розписую витрати на продукти та пропоную нові страви. Це коштує 50 гривень, — додає Грач. — Якщо мене запрошують готувати, це оплачується додатково.
Раніше Жанна працювала кухарем у московському закладі "Корал".
— Ті, хто спробував мої страви, запрошують на роботу приватним поваром, — усміхається. — У міські ресторани йти не хочу, дуже мало платять.
У Жанни день приготування сніданку, обіду й вечері коштує 50–150 грн. До кожного меню жінка пропонує три види напоїв і радить, як подавати страви.
Рецепти шукає в Інтернеті, деякі привозять друзі з-за кордону. Щомісяця має 10–20 замовлень на складання меню та 15 на приготування обідів. За місяць заробляє 1,5–2,5 тис. грн.
Коментарі