четвер, 13 березня 2008 19:36

Володимир Продивус має три годинники по 150 тисяч доларів

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Консультанти салону ”Єврочас” Валерій Сафар’ян (праворуч) та Михайло Габруський демонструють найдорожчий годинник ”Омега Спід Майстер” за 4500 доларів. За три місяці жоден вінничанин не забажав його купити
Консультанти салону ”Єврочас” Валерій Сафар’ян (праворуч) та Михайло Габруський демонструють найдорожчий годинник ”Омега Спід Майстер” за 4500 доларів. За три місяці жоден вінничанин не забажав його купити

У Вінниці створено "Клуб любителів елітних годинників". Його членами можуть бути  власники дорогих швейцарських годинників. За інформацією організаторів, таких у місті понад 30 осіб.

— Ми запрошуємо приєднатися і людей, яких просто цікавить, як правильно вибирати годинники, — перегортає сторінки каталогу швейцарських годинників за 2008 рік організатор клубу Володимир Чепурний, 43 роки. — В Україні до 80 відсотків годинників з елітними лейблами — підробка. Потрібно спілкуватися й обмінюватися інформацією, аби уникнути обману.

Члени клубу зможуть замовляти дорогі годинники за каталогами з-за кордону.

— В Україні немає магазинів, де продаються елітні годинники ціною від 100 тисяч доларів, —  продовжує Чепурний. — А що вже казати про годинники фірми "Уліс Нардін" за 2,5 мільйона доларів! На їх циферблаті є фігурки, що рухаються.

Володимир півроку тому купив годинник бренду "Моріс Лакруа". Заплатив за нього $1 тис. Надягає лише на ділові зустрічі. В інший час взагалі жодних не носить.

— Перший годинник "Слава" мені подарував у дитинстві дідусь, — усміхається чоловік. — Він і досі працює. Зараз лежить вдома.

Торік влітку 33-річний вінницький підприємець Костянтин купив у Швейцарії годинник "Бреге"  за $55 тис. Розмовляти з кореспондентом "ГПУ" відмовляється, свого прізвища називати не хоче. Знайомі між собою називають його Турист. Чоловік полюбляє подорожувати.

Костянтин налагоджував свій "Бреге" у вінницькому салоні "Єврочас".

— Можливо, у Швейцарії не настроїв, бо така покупка — це подія. На радостях міг і забути, — каже  консультант "Єврочасу" Валерій Сафар"ян, 44 роки. — Коли я їх робив, то пригадав "Євгенія Онєгіна". Пушкін писав саме про "Бреге". Щось типу: "Шагая по бульвару в широком боливаре, Онегин по слуху понял, что пора на обед". Ці годинники з хвилинним репетиром. Незважаючи на циферблат, можна знати, котра година. Натиснув на кнопку — і звучить мелодія. Їх кілька, кожна відповідає за чверть години, половину чи десять хвилин.

У "Єврочасі" на стінах висять до сотні настінних годинників із курантами різних форм і розмірів. У них спеціально встановили різний час, аби всі одночасно не дзвонили. О дванадцятій півметровий квадратний дерев"яний годинник починає грати "Місячну сонату" Бетховена. Знизу циферблата виїжджає механічний мініатюрний оркестр. Коштують $400.

Найдорожчий годинник у салоні — "Омега Спід Майстер" за $4,5 тис. Його завезли у єдиному екземплярі три місяці тому.

— Це легендарна модель. Із такою 1968 року літали на Місяць американці, — говорить другий консультант "Єврочасу" 42-річний Михайло Габруський. — Ці часи витримують перепади температури від мінус до плюс сто градусів. Вони увійшли у книжку "100 легендарних годинників світу". Такі носив колишній президент Росії Борис Єльцин.

За словами Габруського, за останній рік у їхньому салоні купували годинники не дорожче, ніж $500.

— Частіше беруть від 40 до 400 доларів, — додає Михайло. — За більш дорожчими їдуть у Київ чи Донецьк. За ексклюзивними — за кордон.

Габруський кілька місяців тому у своєму салоні за $800 купив прямокутний годинник фірми "Епос". Із ним щодня не ходить, надягає на свята.

У вінничанина Володимира Продивуса є три годинники найелітніших швейцарських брендів "Лонжин", "Патек Філіп", "Бреге". Кожен коштує близько $150 тис. Чоловік живе у Києві, є головою наглядової ради товариства "Містбуд". До Вінниці приїздить на вихідні.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Продивус має три годинники по 150 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути