Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2008 17:55

Володимир Кравчук хоче взяти в оренду частину річки

— До мами прийшов односельчанин, підсунув список і попросив підписатися, — розповідає 58-річна Галина Кравченко, жителька села Демидівки Жмеринського району Вінниччини. — Каже: ви ж не проти, щоб на річці греблю підняли, дорогу зробили, магазин поставили? Але ж він не сказав, що то річку в оренду хтять взяти. Тоді ні на рибалку не вийдеш, ні скупатися не підеш, а ще схоче, то й забор поставить.

Орендувати річку Рів, що на території села Демидівки, хоче директор сільгосппідприємства "Мрія" Володимир Кравчук. Доручення зібрати підписи дав місцевому жителю Миколі Мельнику.

— А що, він хіба щось погане хоче зробити? — здивовано відказує 68-річний Микола Михайлович. —  Зробить пляжі, привезе пісок, почистить плесо. Он вода піднялася і біжить через греблю. Щоб підняти греблю нема грошей в сільраді, а тут людина зробить за власний кошт.

Торік на сільських зборах люди піднімали питання оренди річки. На це претендував місцевий житель, але селяни відмовили.

— На ті збори почті ніхто не йде, — обурено відказує Мельник. — Починаєш збирати, то люди кажуть, що часу нема. Тому ходжу по хатах. Вже зібрав 140 підписів.

Офіційно з дорученням і проханням оренди до сільради ніхто не звертався.

— Такі питання мають вирішуватися тільки на загальних зборах, — коментує сільський голова Іван Браславець. — Навіть якщо назбирають багато підписів, все одно мають проводитися збори. На них люди приймуть рішення. До того ж орендувати можна буде не водоспад, а плесо, яке до дамби.

Під час останньої зливи в селі підмило дамбу, яку збудували понад 100 років тому. Селяни кажуть, якщо її не закріпити, місток знесе водою, а з річки залишиться лише струмок.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кравчук хоче взяти в оренду частину річки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути