четвер, 09 жовтня 2008 19:25

Вокалісту "Назарет" на день народження подарують срібний хрест

Автор: фото надане Андрієм Пістолькорсом
  Гурту ”Назарет” (на фото) вінничанин Андрій Пістолькорс подарує брелоки та горілку з гербом Вінниці
Гурту ”Назарет” (на фото) вінничанин Андрій Пістолькорс подарує брелоки та горілку з гербом Вінниці

У понеділок, 13 жовтня, у Вінниці виступить шотландський гурт "Назарет". Тур присвячений сороковій річниці його утворення.

До складу гурту нині входять два його засновники: 61-річний Ден МакКаферті та Піт Еґнью, 62 роки, а також 43-річний гітарист Джиммі Морісон та 37-річний син Піта Еґню — Лі. Він зайняв місце барабанщика Даррелла Світа після того, як той помер 1999-го від серцевого нападу.

Вінничанин Андрій Пістолькорс, 42 роки,  виготовив подарунки для учасників гурту. Це герб міста, брелоки та дві пляшки горілки. Етикетку для них чоловік розробив сам. Він працює дизайнером. Окремий подарунок — срібну медаль у вигляді хреста автор виготовив для вокаліста Дена МакКаферті. 14 жовтня співаку виповнюється 62 роки.

— "Назарет" — один із моїх улюблених гуртів, який я слухаю вже 30 років, — розповідає Андрій Пістолькорс. — Тому й скористався нагодою зробити їм приємне.

Моделі герба, брелоків та медалі Андрій Пістолькорс виготовив вдома зі спеціальної смоли. Відлили їх на вінницькому ювелірному заводі "Кристал". Подарунки зроблені в єдиному екземплярі. Вручатиме їх "Назарету" мер міста Володимир Гройсман.

1968 року "Назарет" заснували гітарист Менні Чарлтон, бас-гітарист Піт Еґню, барабанщик Даррелл Світ та вокаліст Ден МакКаферті. Світову славу гурт здобув 1975-го після виходу пластинки "Hair of the dog". Пісні з цього альбому "Hair of the dog" та "Beggars Day" стали всесвітньо відомими.

Україна — третя країна, куди приїде колектив під час турне. Перед нею були Білорусь та Казахстан. Потім гурт виступить у Росії та Молдові.

— Перед Вінницею колектив виступав у Києві, Білій Церкві та Львові, поїде до Хмельницького та Тернополя, — розповідає заступник директора продюсерського центру "Союз" Ірина Сидоренко, 55 років. — Особливих вимог музиканти не ставили. "Назарет" ночуватиме у готелі "Жовтневий". Вечерятимуть у ресторані "Європа".

Зараз ви читаєте новину «Вокалісту "Назарет" на день народження подарують срібний хрест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути