Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 20:33

Валю Заровкіну паралізувало через пухлину на хребті

— Зранку 12 серпня у доньки почали терпнути ноги, — розповідає батько Валі 41-річний Сергій Заровкін. — Сама ходити не могла. Якби її ніхто не підтримував, то впала б. А наступного дня вже взагалі ніг не відчувала.

15-річна Валя Заровкіна з Вінниці п"ятий місяць не підводиться з ліжка. У нейрохірургії Вінницької обласної дитячої лікарні встановили, що параліч викликала пухлина біля хребта у ділянці серця та легень.

— За кілька тижнів до цього у Валі терпла права рука. Думали, що вона потягнула її на шейпінгу, — веде далі Заровкін. — Лікарі сказали, що руку донька просквозила. Назначили електрофорез.

З обласної лікарні дівчину направили на операцію до Київського інституту нейрохірургії.

— Повністю пухлину не видаляли, зрізали лише частину, — говорить чоловік. — Операція дуже складна, треба розрізати грудну клітку. Щоб  видалити пухлину, потрібна високоякісна апаратура. Така є лише в одній клініці в Ізраїлі. Але операція там може обійтися у сотні тисяч доларів.

Валі назначили хіміотерапію та опромінення.

— Але ми відмовилися від них, бо у дочки з"явилися метастази, її постійно рвало, — пояснює Заровкін.— Колемо їй сильні знеболювальні та препарати, які підтримують імунітет. Думаємо, що треба все-таки на хімію погоджуватися. Один російський нейрохірург сказав, що зможе оперувати тільки після курсу хіміотерапії.

Із кожним днем Валі стає гірше. Вона відмовляється їсти.

— Раніше донька хоч малювати могла, — зітхає батько. — Я спеціально купив їй м"які акварельні олівці. Але в неї терпнуть руки. Я би багато віддав, щоб Валя жила. Навіть, якщо б не ходила.

Дівчину провідують однокласники та вчителі зі школи N6.

— Зібрали грошей, нам вони дуже допомогли, багато на операцію потратили, — розповідає чоловік. — мусив звільнитися з роботи і стати на біржу. За донькою треба доглядати. До цього був зварювальником при облтеплоенерго.

Дружина Сергія 40-річна Тетяна не працює. Крім Валі, виховують 7-річних двійнят Девору та Суламіту. Дівчат назвали біблійними іменами. Батьки ходять до церкви свідків Єгови.


Рахунок, на який можуть перераховувати гроші всі охочі допомогти Валі: МФО "Укрсоцбанк" 302010 ОКПО 09302010 Транзитний Рахунок 29244050010001 для поповнення СКР 26258050032272, Заровкін Сергій Юрійович.

Зараз ви читаєте новину «Валю Заровкіну паралізувало через пухлину на хребті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути