Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2007 07:08

Учням продають зошити з логотипом школи

18 вінницьких шкіл замовили в Літинській друкарні "Поділля" зошити й щоденники для своїх учнів. Вони мають 12–24 аркуші, 8 ліній для підпису та м"яку однотонну обкладинку з зображенням герба й логотипа школи.

Найбільше, 70 тис. зошитів, замовив Вінницький ліцей N7. Школа N1 — 30 тис., N23 — 15 тис. Усього міські заклади освіти замовили 200 тис. зошитів та щоденників, повідомляють у торговому домі "Едельвейс і К".

— Це ініціатива навчальних закладів, — говорить начальник міськвідділу освіти Володимир Буняк, 49 років. — Директори мають на це право.

Вчителі скаржаться, що зошити перевантажені зайвою інформацією. Лінійок на першій сторінці не вистачає, щоб його підписати за стандартами: назва предмету, клас, ступінь та номер школи, місто та прізвище учня.

— А скільки непотребу друкується у них — дати народження співаків, гороскопи! — обурюється заступник директора школи-ліцею N7 Людмила Нечипорук, 42 роки. — У щоденнику немає, де оцінку поставити. І зошити не кращі! На обкладинках оголені тіла, на звороті — інформація про мелодії для мобільних телефонів.

Ціна вища за базарну. Зошит на 12 аркушів у школах продають за 75 коп. На базарі він коштує 40–60 коп.

— Поки сказали, що тільки на контрольні їх треба купити, — говорить 13-річна учениця школи N23 Юля Кравець. — Я не проти. Правда, купила раніше звичайні зошити, не викидати ж їх тепер.

Зараз ви читаєте новину «Учням продають зошити з логотипом школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути