понеділок, 04 лютого 2008 17:38

У вінницькій школі-ліцеї N7 провели пробне тестування

— Для 125 учнів це була й семестрова оцінка, й підготовка до справжніх тестів улітку, — розповідає директор вінницької школи-ліцею N7 Олександр Сухомовський. В його закладі замість традиційних семестрових екзаменів на початку нового року провели тестування.

Вимоги до оформлення робіт були такими ж, як при загальнообов"язковому державному тестуванні. Однак роботи перевіряли вчителі цієї ж школи.

— Завдяки "двійці", що отримав один із відмінників, — продовжує директор, — всі запам"ятають, що підписувати листочки треба друкованими літерами, а не прописними. Інакше їх не розпізнає комп"ютер. Діти побачили, скільки часу в них іде на завдання та скільки треба залишати на перевірку.

Ліцей 15 років працює в режимі вищих навчальних закладів. Навчання розбите на семестри.

— Українські абітурієнти за часів Союзу в чотири рази частіше вступали до вузів, ніж російські, — говорить Сухомовський. — Тому, що в наших школах діти здавали екзамени з п"ятого класу, а в російських із восьмого. Ми вирішили навчити дітей легко проходити тестування й не боятися його.

Торік випускники школи-ліцею складали тести, а не екзамени. За словами директора, більшість із них отримали кращі оцінки, ніж сподівалися.

— Вузам потрібно більше цікавитися, наскільки абітурієнтові психологічно підходить обрана професія, — каже Сухомовський. — В інших країнах у випускні тести включені запитання, що визначають, чи придатна людина до ряду професій. Адже я можу чудово знати географію, але бути нікудишнім учителем географії.

Зараз ви читаєте новину «У вінницькій школі-ліцеї N7 провели пробне тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути