четвер, 17 липня 2008 17:14

У вересні оренда квартир подорожчає на 20 відсотків

21-річна Марина Миколенко з міста Тетіїв Київської області навчається на четвертому курсі Вінницького медуніверситету. Протягом трьох років вона орендувала квартиру на вул. 600-річчя. У червні з"їхала.

— Раньше за однокомнатну квартиру платила 750 гривень, а у травні хазяйка підняла до 1300 гривень, — пояснює дівчина. — Літом можна знайти дешевшу.

В агенціях нерухомості радять підписувати договір, у якому обумовлювати ціну на рік.

— Зараз найлегше зняти квартиру, — каже 25-річна Юлія Плахотнюк з агенції "Олімпія". — Пропозицій уйма, і ціни помірні. Більшість студентів, що винаймали житло, залишають квартири на літо. Починають винаймати в середині серпня. Тоді ціни піднімаються.

Нині однокімнатну квартиру з меблями пропонують за 900 грн. На початку осені ціна збільшиться до 1250—1300 грн.

— Найчастіше власники піднімають ціни на початку опалювального сезону, — розповідає Плахотнюк. — Щоб уникнути проблем треба прописати договір, де чітко вказати, за що ви платитимете і прописати ціну на весь термін оренди. До цього треба додавати витрати на комунальні послуги.

Послуги агентства коштують 300 грн. Ще треба внести передоплату за місяць наперед.

— Через агентство мені запропонували кімнату в сімейному гуртожитку, — зазначає Марина. — За місяць треба було платити 550 гривень. До мене мали поселити ще одну жінку з дитиною. У цій кімнаті євроремонт, металопластикове вікно та нові двері. Є стіл та два дивани. Кухня та душова для всього поверху.

За таку саму ціну агентства нерухомості пропонують тимчасівки з ремонтом.

— Там нема жодних зручностей, — веде далі дівчина. — Кілька разів мені пропонували будинки зі зручностями. За 5 кілометрів від Вінниці будинок на три кімнати здають за 1500 гривень на місяць. Добиратися на навчання незручно.

— З вересня оренда квартир подорожчає, — запевняє Плахотнюк. — У середньому однокімнатна квартира без ремонту обійдеться від 1100 гривень. Суттєво мають подорожчати двокімнатні. Десь на 200—300 гривень, бо власникам треба буде більше платити за опалення. Тепер виставляють ціну у гривнях, а не так, як раніше, в доларах.

Зараз ви читаєте новину «У вересні оренда квартир подорожчає на 20 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути