четвер, 24 червня 2010 20:11

Старші по будинку не платитимуть за комунальні послуги

Вінницький виконком вирішив надавати муніципальну пільгу старшим по будинках. Тепер вони не сплачуватимуть за комунальні послуги та вивезення сміття.

— Пільга — за рахунок підприємства, яке надає послуги. Поки що погодились жеки й "Ековін". "Тепломережі" та "Водоканал" іще думають, — зазначає Сергій Кушнір, 29 років, начальник управління житлового господарства Вінницької міськради. — Дуже важливо мати в кожному будинку людину, через яку можна вирішувати багато проблемних питань та вести конструктивний діалог між мешканцями і підприємством.

Старшого по будинку обирають жителі на загальних зборах.

— Вони є дійсними, якщо на них присутні власники 51 відсотка квартир, — продовжує чиновник. — Протокол про обрання старшого із підписами мешканців передається до жеку.

Раз на рік старший по будинку має звітувати перед сусідами. Він уповноважений контролювати якість, вартість та терміни виконання робіт працівниками жеку, інформувати про це мешканців. Також брати участь у формуванні графіків поточного ремонту тощо.

— Це людина, яка має знати реальний стан речей, усі проблеми та побажання жителів, — стверджує Сергій Кушнір. — Ми сподіваємося, що така муніципальна пільга буде стимулом для старших по будинках. І вони якісно й активно виконуватимуть свої обов"язки.

Зараз ви читаєте новину «Старші по будинку не платитимуть за комунальні послуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути