середа, 07 травня 2008 19:34

Салах Абду Мухамед утопився у Вишенському озері

Автор: фото: Ілля ГОРОДЕЦЬКИЙ
  Студенти та медики ”швидкої” заспокоюють друга Салаха, на очах у якого той втопився. Хлопець сидить на березі озера у мікрорайоні Вишенька у Вінниці. Коли водолази витягли тіло Салаха, його товариш дуже кричав
Студенти та медики ”швидкої” заспокоюють друга Салаха, на очах у якого той втопився. Хлопець сидить на березі озера у мікрорайоні Вишенька у Вінниці. Коли водолази витягли тіло Салаха, його товариш дуже кричав

"То, что утонул наш брат, это шок для всех нас, — зітхає студент-медик з Йорданії Ібрагім Хасам, 21 рік. — Сам не понимаю, почему пошли они купаться. Трое плавать совсем не умеют. А вот Салах плавал единственный среди них. Его, видимо, схватила судорга. Из-за этого и потонул".

5 травня після 17.00 на Вишенське озеро у Вінниці прийшли відпочити четверо студентів-арабів із другого курсу Вінницького медуніверситету ім. Пирогова. Вирішили скупатися. 21-річний Салах Абду Мухамед із Йорданії поплив на другий берег. На середині ріки почав тонути.

Врятувати студента намагалися двоє вінничан. Та зробити цього не вдалося. Салах дуже розмахував руками. Відпочивальники викликали рятівників. Доки вони допливли на човні, чоловік пішов під воду.

Водолази дістали тіло близько 20.30. До цього часу на озері зібралися понад 200 студентів-іноземців. Вони приїжджали тролейбусами, маршрутками і йшли групами по вул. Космонавтів униз до озера. Серед них було кілька жінок-арабок.

Коли водолази дістали тіло утопленика, над озером прокотився крик. Іноземці падали на коліна й голосно молилися.

— Араби криком кричали так, що було чути через весь парк аж до нашого будинку, — розповідає вінничанка 35-річна Лариса Романова, яка живе неподалік озера. — Я вийшла на балкон подивитися. Було так страшно.

— Салах был веселый парень, — додає Ібрагім Хасам. — Пару дней назад видел, как он гулял с девушкой. Я вместе их уже третий раз видел.

Рідні поховають Салаха в Йорданії. Через арабську громаду Вінниці оформляють документи на вивіз тіла.

Зараз ви читаєте новину «Салах Абду Мухамед утопився у Вишенському озері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути