Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 20:10

Ресторатори складуть "чорний список" працівників

Власники 28 ресторанів та 72 кафе Вінниці вирішили створити сайт, на якому оприлюднять список недобросовісних працівників.

— Цей "вовчий список" потрібен, тому що найбільша проблема в нас — персонал, — говорить господар торгово-розважального комплексу "Феріде" Ельдар Назаров, 54 роки. — Наші люди не звикли працювати чесно і порядочно. Офіціанти, бармени, кухарі привикли красти. Офіціанти дурять людей, бармени беруть відкати з постачальників. А по-нормальному їх і покарати не можна. Починаються суди, тяжби, це нікому не потрібно. Ось мій сомельє і бармен Тимур відкрив на підставну особу карточку, перевів на неї 25 тисяч гривень.

Для створення сайта з кожного ресторану потрібно десь 100 грн, для адміністрування — 20–30 грн щомісяця.

— Я виганяю горе-працівника, а той зразу ж оформляється в інший ресторан. І так, по колу, обходить майже всі ресторани й кафе, — скаржиться Ельдар Альперович.

— Є ж старий добрий спосіб: рекомендації з попереднього місця роботи. До того ж не треба соромитись обдзвонювати заклади, де працювала людина, яку ви хочете брати на роботу, — додає Володимир Маринчук, власник мережі магазинів "Музичний МЕД" та ресторану "Мед Поділля".

Директор центру зайнятості Ленінського району Світлана Кривенко радить рестораторам частіше ходити до них на семінари:

— Законодавство постійно змінюється. Потрібно знати, як приймають і звільняють працівників, які права та пільги мають роботодавці. Наприклад, мало кому відомо, що на період стажування працівнику протягом місяця платить центр зайнятості. А за цей час роботодавець зможе визначитися, чи підходить йому цей спеціаліст.

Кухар одного з ресторанів, який не побажав назватися, розказує, що у Вінниці поширена система невиплати зарплат.

— Тепер за допомогою цього сайта збираються персонал узяти в рабство. Щоб ніхто й пікнути не смів, — обурюється. — А хтось запитав, чого люди переходять із ресторану в ресторан? Вони ж не можуть отримати зароблених грошей! Той самий Назаров обіцяє одну зарплату, а платить кожен місяць менше й менше. Про тих, хто краде на кухні, — раз він уміє красти, буде робити це й далі.

Зараз ви читаєте новину «Ресторатори складуть "чорний список" працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути