Ексклюзиви
понеділок, 24 грудня 2012 05:15

Пошкоджений балкон відремонтує ЖЕК

"Брила снігу з льодом зсунулася з даху будинку і проламала скло та дерев'яну раму на балконі. У першу чергу зателефонувала на 101. Мені повідомили, що бригада виїжджає лише в тих випадках, коли є реальна загроза життю та здоров'ю людей. Звернулася до міськвиконкому. Після сьомої вечора прийшли двоє комунальників, частину льоду та снігу скинули. Наступного дня пішла в жек запитати, хто виконає решту роботи та ремонт балкона. Відповіли, що мій балкон — мій клопіт. Їхні працівники зараз дах чистити не будуть, бо бояться пошкодити рубероїд на покрівлі. Довелося просити знайомих, щоб почистили дах будинку. Тільки навесні зробила на балконі ремонт за 5 тисяч гривень. Хто відшкодує збитки? Куди звертатися?".

Запитує вінничанка Майя Шакула, 67 років.

Відповідає вінницький юрист Юрій Шевчук, 31 рік:

— Будинок на утриманні жеку. Лихо трапилося через невиконання роботи працівниками житлової контори — вони несуть відповідальність і мають відремонтувати балкон та розчистити лід на даху. Тому, у першу чергу, треба звертатися до керівництва жеку. Якщо відмовляють у допомозі й радять звертатися до приватних фірм — вимагайте від керівництва письмову відповідь. Із нею йдіть до міськвиконкому, пишіть скаргу. Відправте ще звернення до прокуратури з проханням усунути порушення громадянських прав. Якщо і після цього не буде відновлене пошкоджене майно — звертайтеся до суду. До позовної заяви, в якій потрібно вказати суму відшкодування, додають ще письмовий акт про подію, складений у присутності сусідів, і документ про вартість ремонту балкону.

Зараз ви читаєте новину «Пошкоджений балкон відремонтує ЖЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути