пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:07

Помер актор Анатолій Овчаренко

 

22 жовтня помер народний артист України, актор Вінницького муздрамтеатру 70-річний Анатолій Овчаренко. Він був сином народного артиста Миколи Овчаренка. Його дружина Тамара — актриса драмтеатру.

Перед тим, як зіграти роль, він малював свого персонажа на папері.

— Йому так краще вдавалося уявити характер. Іноді він особливо чітко вимальовував окремі риси, щоб виразніше їх показати, — розповідає керівник літературно-драматичної частини театру Світлана Фицайло. — Часто на репетиціях малював шаржі колег. Потім дарував їх.

Аксесуари до театральних костюмів Анатолій Миколайович вигадував та створював сам. Актрисам майстрував браслети, буси, брошки.

— Як треба було щось для роботи, міг гори звернути, — говорить актор муздрамтеатру Нестор Кондратюк. — Якось йому дісталася роль Олексія в "Оптимістичній трагедії" Всеволода Вишневського. Там треба на баяні грати, а він не вмів. То за якийсь тиждень вивчив кілька мелодій, і на спектаклях їх грав.

Серед найулюбленіших ролей актора — ролі Феба та Клода у "Соборі Паризької Богоматері" Гюго, Хоми Кичатого в "Назарі Стодолі" Шевченка, Мальволіо в "12-тій ночі" Шекспіра.

1998 року Анатолій Овчаренко став головним режисером лялькового театру, іноді грав невеликі ролі у драмтеатрі. Останні три роки він не міг працювати — хворів на цукровий діабет.

Анатолія Овчаренка поховали у Вінниці поряд із могилами батьків.

Зараз ви читаєте новину «Помер актор Анатолій Овчаренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути