понеділок, 14 січня 2008 20:37

Перший світлодіодний екран продали за 200 тисяч гривень

Вінницька фірма "Планета-М" виготовила свій перший світлодіодний відеоекран. На панелі 2,9х1,9 м можна демонструвати фільми, рекламні ролики, музичні кліпи. Такі екрани встановлюють на вулицях як біґборди.

— Робили його три роки. Могли б і швидше, але не було спонсорів, матеріал закуповували за кошти фірми, — каже директор "Планети-М" Михайло Борбич, 50 років. — Усі деталі спеціально герметизували. Екран може витримати 25 градусів морозу, не боїться спеки, дощу. Термін експлуатації — 11 років.

Екран купила за 200 тис. грн рекламна компанія з Донецька. Вінничани ведуть переговори з клієнтами з Азербайджану, Киргизстану, Узбекистану.

— Можемо зробити екран будь-яких розмірів. Хоч у довжину футбольного поля, — ділиться Бобрич. Вінниця є батьківщиною першого лампового екрану в Радянському Союзі. — Тут 1973 року колишнє Центральне конструкторське бюро інформаційної техніки виготовило його для Москви. Світлодіодні екрани економніші та затрачають енергії у десять разів менше.

"Планета-М" виготовляє також табло для стадіонів та залів, електронні годинники.

Зараз ви читаєте новину «Перший світлодіодний екран продали за 200 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути