четвер, 11 березня 2010 18:50

Папугу какаду продають за 30 тисяч гривень

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Куратор вінницького зоомагазину ”Аква світ” Тетяна Золотар тримає на руці папугу Дульсінею, яка коштує 30 тисяч гривень. Коли пташку привезли в магазин, вона була дика. Тетяні та іншим співробітникам довелося її приручати
Куратор вінницького зоомагазину ”Аква світ” Тетяна Золотар тримає на руці папугу Дульсінею, яка коштує 30 тисяч гривень. Коли пташку привезли в магазин, вона була дика. Тетяні та іншим співробітникам довелося її приручати

"Шикарна блондинка з чорними очима шукає свого господаря, — жартує куратор вінницького зоомагазину "Аква Світ" 45-річна Тетяна Золотар. — Звати Дульсінея, вік 2 роки".

До магазину привезли самку папуги какаду. Коштує пташка 30 тис. грн.

— Це наша улюблениця, звемо її Какадуся, — продовжує куратор. — Випускаємо з клітки політати магазином на цілий день. Вона навіть не намагається втекти, тому ми спокійні. Одночасно з Дусею завезли ще самця какаду, він за таку ж ціну продається в "Магіцентрі". Ці папуги не можуть коштувати дешево. Живуть у тропічних лісах від Індонезії до Австралії. Щорічно звідти виловлюють до 12 тисяч птахів, при перевезенні помирає 10 процентів. Какаду та інші екзотичні птахи, яких пропонуємо ми, завезені легально. Вони мають сертифікати, пройшли ветеринарний огляд.

Годують какаду звичайним кормом для птахів, корою плодоносних дерев окрім горіхів, бо ті гірки. Обдають окропом, щоб вбити мікробів та кліщів.

— У догляді вони невибагливі. Наша дівчинка обожнює горіхи, — Тетяна дістає із сумки розлущений волоський горіх, дає пташці.— Ці птахи люблять простір. Тому їм потрібні великі клітки або вольєри. Клітка коштує від 500 гривень.

За місяць на утримання папуги треба викласти зо 100 грн.

Стало модно дарувати маленьких крокодилів

— У меню обов"язкові горіхи, просо, овес, інші злакові. Також полюбляють вони банани, апельсини, хурму.

Какаду живуть до 70 років. Тетяна Золотар запевняє: самку можна навчити говорити. Досі в зоокрамниці найдорожче коштував папуга породи жако — 15 тис. грн.

У Вінниці останніми роками стало модно дарувати варанів та маленьких крокодилів. Коштують вони від 1 тис. грн до кількох тисяч доларів.

— Це не домашні тварини, а хижаки, їдять м"ясо, — зауважує Тетяна. —  Варан росте до трьох метрів, дома такого не протримаєш. Куди його потім дівати, тільки в зоопарк. Так само з крокодилами. Доки маленькі, їх ще можна тримати в акваріумах.

У Вінниці працюють до десятка зоомагазинів. Є два спеціалізовані ринки. Собак і котів продають по вул. Тимірязєва. Пташок, хом"яків, пацюків та мишей — на Центральному ринку.

Зараз ви читаєте новину «Папугу какаду продають за 30 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути