середа, 12 грудня 2007 18:35

Орендаторів Будинку побуту вигнали на вулицю

Фірма "Диженю плаза" п"ятий день нікого не пускає до найбільшого вінницького Будинку побуту на вулиці Соборній.

— До мене зателефонували орендатори, — каже заступник мера Вінниці Володимир Слишинський. — Кажуть, із восьмого на дев"яте грудня під"їхали доннечани, знімають вікна, щоб там ніхто не зміг працювати. Пояснюють, що приміщення належить новій фірмі.

4-поверхову будівлю охороняють співробітники фірми "Укрдонюст" із Донецька. Кореспондента "ГПУ" усередину не пустили.

— Казна-що говорять! Ніби Янукович сюди прислав сорок донецьких бандитів, ніби ми захопили зданіє. Ось документ правовласності на це приміщення, — витягає із синьої папки акт купівлі-продажу охоронець. Він не називає свого імені. — Нас лише п"ять чоловік. А нікого не пускаємо, бо у нас така робота.

У неділю о 9.00 вінницьке управління комунального господарства в супроводі міліції вивезло поставлений доннечанами паркан. Охоронці не перешкоджали.

У Будинку побуту в центрі міста працює понад 15 фірм-майстерень. У понеділок багато вінничан прийшли по свої замовлення.

— Чого це не працює? Мені тільки пуговиці забрати, — каже незадоволено до охоронника крізь закриті двері чоловік у коричневій дублянці. — Я буду скаржитися!

14 років Будинок побуту орендувала місцева фірма "Торговий дім". Винаймала 2 тис. 534 кв. м по гривні за кв. м. Оренда оформлена на 25 років із правом на приватизацію. Водночас понад 15 малих підприємств також отримали право на приватизацію частин будівлі.

2003 року міськрада вирішила, що Будинок побуту не підлягає приватизації.

— А 13 листопада цього року Замостянський суд Вінниці чомусь визнав право власності за фірмою "Торговий дім", яке пізніше переоформили на "Диженю плаза". Про це рішення ми дізналися лише 9 грудня, — заявив 10 грудня мер міста Володимир Гройсман. — Воно приймалося таємно.

Після рішення суду "Диженю плаза" приватизувала будівлю. Вінницькі чиновники вимагають притягнення до відповідальності причетних до цього.

— Без рішення міськради ця приватизація є незаконною, — говорить заступник мера Володимир Слишинський. — Тим більше грошей за нього ніхто не давав.

У міськвиконкомі кажуть, що ця фірма з Донецька. Це підтверджують охоронці. За результатами незалежної експертної оцінки, ринкова вартість Будинку побуту 5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Орендаторів Будинку побуту вигнали на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути