Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 18:19

Олексій Сопотницький випав із шостого поверху

Автор: фото: Тетяна КУЦ
  Вінничанка Оксана Сопотницька із сином Олексієм у палаті дитячої лікарні. Хлопчика мають виписати наступного тижня
Вінничанка Оксана Сопотницька із сином Олексієм у палаті дитячої лікарні. Хлопчика мають виписати наступного тижня

— Мамо, можна я по одній буду брати і стріляти? — запитує 4-річний Олексій в палаті  обласної дитячої лікарні. Лікарі прописали йому суворий постільний режим.

17 липня хлопчик притиснувся до антимоскітної сітки кухонного вікна на шостому поверсі будинку N3 на вул. Дачній у Вінниці. Сітка порвалася — дитина полетіла вниз. Те, що Олексій не отримав серйозних травм, лікарі пояснюють його малою вагою і приземленням на м"яку траву.

— Це чудо, — каже завідувач нейрохірургії Сергій Волощук, 46 років. — Дитину привезли через 20 хвилин після падіння. У важкому стані — у свідомості та психомоторному збудженні. Він кричав, жалівся на біль у животі.

Хлопчика оглянули реаніматолог, хірург, нейрохірург, торакальний хірург. Провели ультразвукове дослідження внутрішніх органів, ехоенцефалографію черепа, тулуба, грудної клітки, магнітно-резонансної томографії. У нього — забій органів грудної клітки, черевної порожнини і забій головного мозку легкого ступеня. Наступного тижня хлопчика вже планують виписати.

— Тебе ангел поцілував у лоб, — говорить лікар і гладить Олексія по голові.

Мати хлопчика 29-річна Оксана Сопотницька працює вчителькою інформатики в школі N13, батько — експертом. Олексій — єдина дитина в сім"ї.

— Живемо у мікрорайоні Поділля, а моя мама — на вулиці Дачній, — розповідає Оксана. — Ми зайшли до неї, щоб Олексійко виволік велосипед і попив води. На кухні побачили, що в нього на ручці ранка. Замастили зеленкою, намалювали букву "А". Коли мати мастила, Олексійко каже: "Бабусю, а ти не боїшся, що я, борони Боже, випаду з вікна?". Та відказала: "Чого ти маєш випадати з вікна?".

Олексій випав, коли дорослі на кілька секунд вийшли з кухні.

— Чую — "клац", заходжу, а дитини вже немає, — каже Оксана.

Хлопчик розповідає, як усе сталося:

— Я підтягнувся на подоконнік, уперся головою в сітку. Нахилився, щоб подивитися і ковзнув униз.

— Я збігла донизу, — продовжує Оксана Сопотницька. — Дитина була при свідомості. Я боялася торкнутися його голови. Здавалося, вона вся у крові. Але то була роса. Олексійко підняв голову і каже: "Боже ж ти мій, мамо, як же це сталося, що я випав?".

Оксана згадала, що син завжди носить поясок із псалмом "Живый в помощи Вышнего...". Але останнім часом не одягав його.

— Того дня зранку ми були у церкві й Олексійка благословив архімандрит Олексій — настоятель Миколаївської церкви у Старому місті, — каже жінка. — Ми — віруючі, причащаємося, дотримуємося постів. На якийсь час ми відійшли від церкви. Мабуть, Бог дає нам таке попередження.

Зараз ви читаєте новину «Олексій Сопотницький випав із шостого поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути