понеділок, 10 грудня 2007 18:12

Над Південним Бугом протягнуть канатну дорогу

— Зробимо щось на зразок центру відпочинку, як на морі, — говорить власник території півострова Бригантина на річці Південний Буг у Вінниці 38-річний Олександр Скрипінський. — Тут працюватиме прокат катамаранів, скутерів. Сюди приїздитимуть на відпочинок люди з усіх областей. Путівки будуть не дорожчі, ніж у Карпати.

Інвестори обіцяють очистити дно річки від сміття та висипати піском. До парку на протилежному березі протягнуть канатну дорогу довжиною майже кілометр.

— На одному березі річки височезні кам"яні брили, — веде далі чоловік. — Це дасть можливість підняти дорогу десь на 20 метрів над землею. Думаю, буде багато охочих покататися на такій дорозі. Вона буде платною.

На півострові зведуть будівлю, де буде 4-зірковий готель на 56 місць і спорткомплекс.

— Окрім цього, там розташуємо аквапарк, салон краси та дитячий розважальний центр, — розповідає Скрипінський. — Двоповерхова споруда буде круглою. Приміщення з"єднаємо прозорими коридорами зі скла. Бачив таке за кордоном. У центрі встановимо фонтан та лавочки. Тут невітряно й можна дихати свіжим повітрям.

У вересні цього року міськрада Вінниці продала з аукціону 1,6 га півострова за 4,95 млн грн. Придбала його російська компанія "Пересвет", що займається будівництвом. Власники створили компанію "Бригантина В", яку очолив Скрипінський. Решту землі — 5 гектарів біля самої річки — здали в оренду для благоустрою. Там будуть пісочниці та гойдалки. Чотири роки тому на цій землі збудували православну церкву.

— Вона нам не заважає, — зауважує Олександр. — Буде план щось збудувати, церкву знесемо. Поки що не вирішили.

На центр планують витратити понад 500 млн грн. Наступного року почнуть будувати основний корпус. Роботи планують завершити до 2010-го.

Півострів Бригантина розташований у Вінниці неподалік пляжу "Хімік" з іншого боку мосту. Колись тут був дитячий табір відпочинку.

Зараз ви читаєте новину «Над Південним Бугом протягнуть канатну дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути