понеділок, 12 грудня 2011 00:00

На урок принесли домашніх тварин

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Учні 4-А класу Вінницької фізико-математичної гімназії №17 принесли домашніх тварин на урок. Кіт Батон виривається від Данила Зотова (крайній праворуч). За ним стоїть Анастасія Руденко з кроликом. Пекінеса Тошу тримає Дмитро Кирницький
Учні 4-А класу Вінницької фізико-математичної гімназії №17 принесли домашніх тварин на урок. Кіт Батон виривається від Данила Зотова (крайній праворуч). За ним стоїть Анастасія Руденко з кроликом. Пекінеса Тошу тримає Дмитро Кирницький

На урок дев'ятеро учнів 4-А класу вінницької фізико-математичної гімназії №17 принесли домашніх тварин. Учителька вирішила, що так буде цікавіше про них розповідати. У класі 30 дітей.

— Вивчаємо родинні відносини. Домашня тваринка — це теж повноцінний член сім'ї, — каже вчителька початкових класів Оксана Никончук, 32 роки.

Данило Зотов несе кудлатого сірого кота до дошки. Кіт виривається та шугає під парти. Діти сміються, допомагають його ловити.

— Мого кота звуть Батоном, на честь батона, який він надгриз у кухні на столі, — каже хлопчик. Однокласники сміються, знімають тварину на мобілки.

Дмитро Кирницький виносить до дошки рудого пекінеса Тошу.

— Їх розводили при імператорському дворі в Китаї. Тому ми Тошу кличемо: "Идите кушать, ваше величество". Він у нас має за столом своє місце, — говорить школяр. Пес виривається з рук, тягне морду до рудого кролика Анастасії Руденко за першою партою. Дівчинка зве його Зайцем. Тварина спокійна, інколи кліпає червоними очима.

Ростислав Римарчук тримає між долонями хом'яка Жору.

— Це в мене третє покоління хом'яків. Його повне ім'я — Римарчук Георгій Георгійович, бо названий на честь свого батька. У його сім'ї були складні відносини — мама з'їла п'ятеро братиків і сестричок, тільки він вижив, — розповідає Ростислав.

Антон Питель показує фото махаона, якого виростив сам.

— Бабуся мила кріп і найшла велику гусінь. Тато порадив посадити її в банку і годувати кропом. Потім гусінь перетворилася на лялечку, а одного дня з неї вийшов метелик. Випустили на волю, бо махаони занесені до Червоної книги.

На уроці також були шиншила, зелений папуга, черепаха, чорно-білий спанієль і щеня такси. Після занять батьки забрали тварин додому.

— І батьки, і діти давно просили мене придумати щось цікаве з участю домашніх улюбленців, щоб можна було згуртувати дітей по-домашньому. Такий урок я проводила вперше. Поки що ніхто з колег за мною не повторював. Приносити тварин до школи потрібно з довідками про всі щеплення, — говорить вчителька Оксана Вікторівна.

Зараз ви читаєте новину «На урок принесли домашніх тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути