пʼятниця, 25 січня 2008 17:02

Ведмедиця Аліса народила двох ведмежат під час сплячки

Автор: фото: Анастасія ВАСИЛЬЧУК
  Однорічний ведмедик Антошка у Хмельницькому парку ласує яблуками з рук працівниці парку Наталі Розум’як. У сплячку він зможе впадати лише через два роки. Зараз ведмедик активно рухається. Цього року парк планує продати його за 2,5 тисячі гривень
Однорічний ведмедик Антошка у Хмельницькому парку ласує яблуками з рук працівниці парку Наталі Розум’як. У сплячку він зможе впадати лише через два роки. Зараз ведмедик активно рухається. Цього року парк планує продати його за 2,5 тисячі гривень

У центральному парку Хмельницького 20-річна ведмедиця Аліса під час сплячки народила двох ведмежат. Із листопада вона з 10-річним ведмедем Тімкою перебувають у стані дрімоти. Нині у звірів повільний обмін речовин, вони майже не рухаються.

Зазвичай бурі ведмеді народжують із грудня по квітень. У неволі ці тварини розмножуються рідко. Самка Аліса має потомство щороку. Малюки вагою до півкілограма з"являються сліпими, глухими з рідкою короткою шерстю.

Ведмеді лежать на сіні в клітках, що стоять у будиночку всередині огородженого вольєра.

— Крім самки та самця тут живе їхній однорічний син Антошка, — розповідає працівниця парку Наталя Розум"як. — Він зараз не спить, бо йому ще не виповнилося три роки. Постійно бавиться із собаками, які живуть у парку. Малі ведмедики такі ж пустуни, як наші діти.

Ведмежаті дають м"ясо, рибу, кашу та яблука. Найбільше він любить солодощі. Їсть багато й часто, бо росте. Дорослі ведмеді харчуються тричі на день.

Як повідомив директор парку Анатолій Хмиз, щороку молодих ведмедів продають. Зазвичай їх купують зоопарки або цирки, що приїжджають до міста. Однорічний ведмідь коштує до 2,5 тис. грн. Купити Антошку поки що бажаючих немає. Торік за тиждень після оголошення продали трьох ведмежат Аліси — Яника, Юлю та Юзика.

Працівники поки що не відчиняють клітку ведмедиці, оскільки та може бути агресивною. Восени вона пошматувала руку відвідувача парку, який поліз до неї.

Ведмеді прокинуться в березні. Саме тоді вони вперше покажуть працівникам своїх дитинчат. Новонароджених заберуть від батьків до окремого вольєра та дадуть ім"я.

19 років тому Алісу передав парку місцевий приватний цирк, що закривався. У парку також є лебеді, куріпки, павичі.

Зараз ви читаєте новину «Ведмедиця Аліса народила двох ведмежат під час сплячки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути