пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:15

Марія Травінська добу пролежала в лісі

Увечері, 19 жовтня, Марія Травінська, 69 років, прямувала з дачної ділянки, що під Хмельницьким, додому, в місто. До автобусної зупинки два кілометри. Йти треба через лісок.

— У голові ніби запаморочилося, то я сіла на пеньок, — згадує жінка, з якою ми зустрілися 22 жовтня в Хмельницькій міськлікарні. — Як отямилася, коло мене стоять якісь жінки. Питають: "Бабусю, чого ви тут сидите?". А я кажу: "Мені погано". Вони визвали "швидку". Як виявилося, вже не п"ятниця, а субота. А що я робила почті цілу сутку в лісі — навіть не знаю.

Бабуся одягнена в балоневу куртку, кофтинку й туфлі. Того вечора й вночі йшов дощ. Старенька вся змокла.

До реанімації Марію Травінську привезли в тяжкому стані. У неї було загальне переохолодженням та низький тиск. Нині її перевели до терапевтичного відділення.

— Зараз в баби більше вікових хвороб, а з переохолодженням проблем немає, — кажуть лікарі. — Випишемо її наступного тижня.

Марія Семенівна народилася в селі Нові Нетечинці Віньковецького району. У 23 роки овдовіла. Виростила сина Анатолія та доньку Таїсію. Живе з нею у Хмельницькому. Має клапоть городу під містом.

— Колись я робила на фермі дояркою. 1977 року про мене в районній газеті писали, — каже Марія Травінська. — Стаття називалася "Пудові надої". Тобто, щодня надоювала 16 літрів молока від однієї корови.

Зараз ви читаєте новину «Марія Травінська добу пролежала в лісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути