Ексклюзиви
четвер, 29 травня 2008 20:39

Марія Педорченко відпочивала в Артеку

Автор: фото надане Марією Педорченко
  Марію Педорченко тримає на плечах її рідна сестра Настя, 15 років. Дівчата сфотографувались у фонтані біля свого корпусу у ”Артеці”. Вони поїхали у табір як переможниці Вінницького обласного конкурсу ”Таланти багатодітних родин”. Там сестрички виконували
Марію Педорченко тримає на плечах її рідна сестра Настя, 15 років. Дівчата сфотографувались у фонтані біля свого корпусу у ”Артеці”. Вони поїхали у табір як переможниці Вінницького обласного конкурсу ”Таланти багатодітних родин”. Там сестрички виконували

Вінниччанка Марія Педорченко, 8 років, у травні відпочивала в міжнародному таборі "Артек" у Криму. Дівчинка зайняла третє місце в обласному конкурсі "Таланти багатодітної родини".

— Ми їздили зі старшою сестрою Настею, — розповідає Марія. — Наша зміна називалася "Музичний табір". Дуже сподобалося. Нам роздали красиву форму — білі штани та вишневі курточки. Коли поверталися додому, забрали. Там ми танцювали, співали, ходили в походи, палили костри.

Купатися в морі дітям заборонили — вода ще холодна. Відпочинок тривав 21 день. В "Артек" приїхала Констанція Фортунато з Америки. Авторка проекту "Музичний табір" разом із 800 учасниками травневої зміни вітала ветеранів із Днем Перемоги. Звучали пісні українською, російською, англійською та латиною.

— Тексти вчили п"ять днів, — каже Педорченко. — Вожаті грали на музичних інструментах, розучували мелодію і ноти. Серед нас були такі діти, що ніколи не співали, але вийшло гарно.

Торік 12-річна Ангеліна Смиричинська з Могилева-Подільського на канікули їздила до бабусі в село Тернівку Крижопільського району. Цього року мати вирішила відправити дочку в літній табір.

— За три місяці мала потратила 400 гривень на солодощі й розваги, — розповідає 35-річна Олена Смиричинська. — Бабуся втомилася від такого відпочинку й просила, щоб ми її забрали ще в середині літа. Тепер відправлю дочку в санаторій "Березовий гай" у Хмільнику.

Тритижнева путівка туди обійдеться у 1750 грн, ще 50 треба витратити на дорогу і 30 дати донці.

— Там чотириразове харчування, — додає жінка. — Багато грошей не виділю, бо потратить на шоколадки і чіпси.

Цього року планується оздоровити 6 тис. дітей області. Працюватиме 21 табір відпочинку, 700 пришкільних таборів, два міських. 100 путівок на море нададуть дітям-"чорнобильцям".

Відпочинок на 18 днів коштує 1100 грн. За рахунок соцстраху оплачується 400 грн, решту платять батьки чи профкоми підприємств. Працюючі батьки можуть придбати путівку в комісії із соціального страхування за місцем роботи. За повну вартість — в адміністрації табору.

Найдорожчими лишається відпочинок у кримських "Артеку" і "Молодій гвардії" — 4–10 тис. грн.

— Цього року діятимуть тематичні зміни для обдарованих дітей, — розповідає заступник голови Вінницької обладміністрації Любов Спірідонова, 46 років. — Підбиратимуть за інтересами. Наприклад, екологічна ліга для діток, які цікавляться екологією.

Зараз ви читаєте новину «Марія Педорченко відпочивала в Артеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути