четвер, 09 липня 2009 21:37

Людмила Скидан бігала дві доби

Автор: фото: Тамара ТИСЯЧНА
  3 липня у вінницькому парку Дружби народів стартують учасники забігу на 48 годин. Переможцем став донеччанин Олександр Пономарьов під номером 49. Він пробіг 248 км, за дві доби спав 5 годин
3 липня у вінницькому парку Дружби народів стартують учасники забігу на 48 годин. Переможцем став донеччанин Олександр Пономарьов під номером 49. Він пробіг 248 км, за дві доби спав 5 годин

5 липня в парку Дружби народів у Вінниці завершився марафон з бігу на 48 та 24 год. У ньому брали участь 37 осіб із України та Росії.

3 липня в забігу на дві доби стартують 18 людей.

— Довжина кола кілометр 80 метрів. Траса відкрита цілодобово, — розповідає керівник змагань вінничанин Ігор Мудрик, 36 років. — Кожен спортсмен сам вирішує, як йому використовувати час: бігти цілодобово чи зупинятися на відпочинок, перекус або масаж. Переможцем стане той, хто пробіжить більше кіл.

На старті стоять палатки з їжею. На столах у пластикових стаканчиках вода, на підносах — порізані фрукти. Привозять картопляне пюре й омлет. Готують на кухні орендованої квартири. Помічники розкладають страви в одноразовий посуд. Учасники їдять на ходу.

О п"ятій пополудні починається дощ. Ніхто не зупиняється. Серед чоловіків лідирує 29-річний Денис Коновалов із російського міста Хабаровська.

— Устал, — кидає на бігу. — Не привык к грунту, по асфальту бежать лучше.

Серед жінок першість тримає вінничанка Людмила Скидан, 62 роки. Вона невисока на зріст, худорлява, сиве волосся зібрано у хвіст.

Уночі учасники відпочивали по годині-півтори. Для цього розбили наметове містечко. Час для того, щоби передихнути, кожен визначав самостійно.

Привозять картопляне пюре й омлет

— Відпочивав із 10-ї до 12-ї ночі, а тоді знову вийшов на трасу, — розповідає киянин Валентин Іонов, 39 років. — О п"ятій ранку бігти вже не міг. Спробував ходити, і це не получається, то повернувся у палатку. О сьомій ранку пішли з хлопцями купатися на озеро. Чую на березі: "Миколо, іди-но побігай 48 годин, тут ось дурні бігають". Вирішив не признаватися, що це ми — бігуни.

Іонов переходить на крок, на ходу їсть гречану кашу з молоком.

— Перший марафон на 12 годин біг у Москві 2001 року, — продовжує. — Коли повернувся на роботу, відчуття було, наче місяць на морі відпочивав. Так добре мозги прочистило. Мама нормально ставиться до мого захоплення, а батько каже: "Краще динамо-машину до тебе прив"язати, буде хоч якась польза".

4 липня по обіді до марафону приєднуються 19 учасників, які вирішили бігати лише добу. Протягом дня спортсмени по черзі зупиняються на відпочинок, масаж, заходять у душ.

— За дві доби спав 5 годин, — говорить донеччанин 35-річний Олександр Пономарьов.

За півгодини до закінчення марафону дехто ще біжить, інші ходять по колу. У Коновалова перев"язане ліве коліно. Учасники беруть в організаторів пакет зі своїм номером та замотаним у нього камінцем. Коли лунає сигнал фінішу, кидають пакети на дорогу в тому місці, де перебувають.

У 48-годинному марафоні серед чоловіків переміг Олександр Пономарьов. Він подолав 248 км. Серед жінок першою стала Людмила Скидан — 178 км. У забігу на 24 год. лідер із-поміж чоловіків — кримчанин Михайло Богданов, 56 років. Він пробіг 153 км. Серед жінок із результатом 133 км перше місце посіла харків"янка 49-річна Юлія Старосельська.

Переможців нагороджують медалями, футболками та грамотами.

— Це чисто символічно, — каже організаторка забігу Наталя Глущук. — Головне не приз, а те, що вони зуміли подолати самих себе. До фінішу дійшли всі.

Зараз ви читаєте новину «Людмила Скидан бігала дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути