Ексклюзиви
пʼятниця, 18 липня 2008 19:14

Козятинський міст за ніч просів на 40 сантиметрів

Автор: фото: Тетяна ТІМАНОВИЧ
  Жителька Козятина Тетяна Чудновець стоїть на аварійному мосту, який веде до міського стадіону. Жінка каже, що асфальт на мосту тріскається просто на очах
Жителька Козятина Тетяна Чудновець стоїть на аварійному мосту, який веде до міського стадіону. Жінка каже, що асфальт на мосту тріскається просто на очах

У ніч на 15 липня в Козятині на Вінниччині рухнула дерев"яна опора мосту. Він сполучає центр міста зі стадіоном "Локомотив". За кілька днів до цього комісія визнала споруду аварійною та непридатною для експлуатації. Більшість дерев"яних опор були зруйновані, а залізобетонні плити просіли.

Міст будували після війни. Він перекинутий через водойму, яка колись була витоком річки Гнилоп"ять. Потім її перетворили на став. З нього брала воду міська водокачка. Нині водойма захаращена.

На стадіоні, що розташований на острові, проводять заходи. Вихідними в Козятині відзначають День міста. На стадіоні мало бути свято й конкурс рибалок. Та через аварійний міст конкурс скасують, а святкування перенесуть в інше місце. Нині вирішують, куди саме.

Проїзд мостом заварили арматурою. Встановили табличку із попередженням: "Увага! Аварійний міст. Проїзд та прохід заборонено". Влада каже, біля споруди виставлена охорона. Та кореспондент "ГПУ" нікого не бачив.

— Міст тримається фактично на одній старій опорі, дві інші вже непридатні, — розповідає Олександр Шумський, заступник начальника управління містобудування та архітектури. — Може обвалитися будь-якої миті.

Козятинці вважають міст символом міста. Сюди приходять зустрічати світанок.

— Хотілося б його зберегти, — каже заступник мера Козятина Володимир Гаврилюк, 45 років. — У Вінниці є спецорганізація, яка займається будівництвом та ремонтом мостів. Хай скажуть, як вийти із цієї ситуації: чи будувати новий міст, чи можна реставрувати цей.

Місцеві жителі не зважають на заборону експлуатації мосту.

— Рибалок не вигнати з острова, — говорить керуючий спортивними спорудами міста Леонід Коваль. — Якщо рухне міст, кажуть, перепливемо. А сьогодні прийшлося зганяти звідти екстремалок, яким захотілося сфотографуватися.

Уночі на 16 липня міст просів на 40 см, починають гнутися металеві поручні. Міськрада домовляється з військовими про встановлення понтонного пішохідного переходу.

Зараз ви читаєте новину «Козятинський міст за ніч просів на 40 сантиметрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути