четвер, 11 червня 2009 19:56

Із храму вкрали прикраси зцілених від раку

Уранці 9 червня служителі Хрестовоздвиженської церкви по вул. Келецькій у Вінниці побачили, що на іконі "Всецариця" ("Пантанасса") немає прикрас. Золоті каблучки, кулони, браслети у п"ять рядів висіли на окладі. Їх залишали люди, які зцілялися біля святині від смертельних недуг.

— Входи у церкву та вікна не були пошкоджені, — кажуть у міськвідділі міліції. — Але, скоріш за все, кримінальну справу порушувати не будемо. Ніхто не підраховував, скільки прикрас було на образі, тому неможливо оцінити суму збитків.

Копія ікони в храмі з травня 2001-го. Її спеціально для Вінниці намалювали монахи Києво-Печерської лаври. Фарби змішували з мощами та святою водою. Оригінал перебуває в Греції на святій горі Афон.

Першу пожертву — золотий кулон — біля вінницької ікони поклали на другий день після її появи у церкві. Від наркоманії зцілився хлопець, за якого молилася його мати перед домашнім образом "Всецариці".

— Слава Богу, що ікону крадії залишили, — зітхає з полегшенням настоятель храму 48-річний Микола Давидовський. — Років п"ять тому в наш храм прийшов чоловік. Колись украв в якійсь церкві ікону. Після цього в нього почалися різні негаразди. Він розкаявся, ту ікону подарував нам.

"Всецариця" зцілює від онкологічних недуг, бісівських намов та наркоманії. При храмі створили громаду людей, хворих на рак. Щоп"ятниці о 17.00 вони збираються біля образу й читають акафіст. Храм належить до Української православної церкви Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «Із храму вкрали прикраси зцілених від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути