четвер, 13 листопада 2008 18:38

Ірина Геталюк із надірваними зв"язками виборола бронзу

Ірина Геталюк із надірваними зв"язками виборола бронзу

Майстриня універсального бою вінничанка 19-річна Ірина Геталюк здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу в російському місті Калінінград.

— На тренуванні перед початком змагань я надірвала зв"язки, — розповідає Ірина. — Мені зробили заморозку, перебінтували ногу. Я зціпила зуби й почала боротися. Було важко і боляче, але я питала себе: "Іро, навіщо ти сюди приїхала? Щоб поїхати назад чи перемагати?" У трьох поєдинках отримала дві перемоги, а програла сильній російській суперниці, майбутній чемпіонці. Із травмованою ногою доводилося не тільки виходити на ринг, але й долати смугу перешкод, що є обов"язковою для мого виду спорту. Потрібно було влучно стріляти, кидати ножа.

Виступом Ірина задоволена, хоча їхала за золотою нагородою. Цьогоріч спортсменка стала срібною призеркою юніорської першості Європи. Паралельно з унібоєм займається боксом. Готується до Кубка України з цього виду спорту. Змагання відбудуться у грудні.

— Контактними видами спорту займаюся шість років, — продовжує Геталюк. — Спочатку кікбоксингом та боксом, два роки тому перейшла на універсальний бій. Мені подобається військова родзинка цього спорту. У моєму характері є чоловічі риси, бо головним у вихованні став батько. Він мені довів, що в житті потрібно покладатися на себе, уміти боротися. Проте я ніколи не забуваю, що, перш за все, я жінка. На жаль, не всі дівчата, що приходять у чоловічий спорт, пам"ятають про це.

Ірина Геталюк — студентка третього курсу Вінницького торгово-економічного інституту, навчається на товарознавця. Удома тримає собаку та хом"яка. Серед її друзів багато чоловіків.

— Мій хлопець Іван займається боротьбою та універсальним боєм. Познайомилася з ним на дискотеці, — каже Ірина.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Геталюк із надірваними зв"язками виборола бронзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути