четвер, 17 лютого 2011 13:45

"Грошей у сумці не ношу"

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Начальник вінницького міського рацсу Галина Левицька показує, що поміщається у її сумочку
Начальник вінницького міського рацсу Галина Левицька показує, що поміщається у її сумочку

Відомі у Вінниці жінки розповідають, що лежить у їхніх дамських сумках.

— Завжди ношу маленькі сумочки. Люблю класичний стиль в одязі. А до нього великі сумки не пасують, — каже 56-річна Галина Левицька, директор вінницького міського РАЦСу. Показує невеличку чорну сумку на три відділення.

Із першого дістає пудреницю:

— Макіяж удома роблю всліпу. Бо окуляри ж не надінеш, коли очі малюєш, — кладе на стіл квадратний гаманець. — Це для дрібних грошей. Великого не ношу, він не вміститься. Купюри ставлю в боковий карманчик.

На столі з'являються ключі, носова хустинка, мобільний телефон, футляр для окулярів.

— У мене ще є зовсім маленькі сумочки. Туди поміститься тільки мобільний і помада. Якраз те, що треба, коли йду на якусь оказію, — усміхається Галина Павлівна. Натякає на різного роду урочистості. — Мало не забула, — витягає пластинку пігулок. — Це від серця, про всяк випадок. Від тиску п'ю щоранку. Тому з собою тільки ці ношу. І ще тут купа візиток є.

Координатор ради підприємців Алла Алексєнцева, 48 років, має в сумці косметичку, ключницю, гаманець, візитницю, два телефони, документи.

— При собі маю посвідчення координатора Ради підприємців. Паспорт беру, якщо знаю, що він буде потрібен, — говорить Алла Ростиславівна. — Ще сьогодні взяла з собою книжку "Психологія влади". Знала, що буду в черзі сидіти в поліклініці. Я не завжди читаю аналітику. Тільки коли хочу щось дослідити. У книжці чітко звучить думка, що історія повертається, якщо влада не робить висновків.

— У моїй сумці найбільше ключів, — розказує 48-річна Валентина Балицька, заступник голови Вінницької міськради. — Нарахувала десять: від робочого кабінету, від своєї та маминої квартир. Решта — як у кожної жінки. Гаманець, косметичка, гребінець, візитниця, мобільний.

У сумці начальника фінансового управління Вінницької міськради Наталії Луценко, 52 роки, лежить мобільний, окуляри, косметичка, хусточка, ручка, блокнот, гаманець, ключі, вологі серветки.

— Також іноді ношу складену парасольку, — додає. — Узагалі, я допізна на роботі. Що мені потрібно на роботі — є тут. Що потрібно вдома — є там. Тому в моїй сумці тільки найнеобхідніше.

Велику сумку з кількома кишенями носить начальник міського управління економіки та інвестицій Галина Якубович, 36 років:

— Окрім косметички і гаманця, у мене обов'язково повинні бути вологі серветки. Особливо якщо кудись ідеш з дитиною. Після морозива і цукерок вони завжди потрібні. В окремому кармані лежать паспорт і посвідчення працівника міськради. Флешка є, бо іноді потрібно вдома попрацювати з документами. Маленький блокнот, мобільний. Також є пластир і наборчик із нитками і голкою. Іноді в моїй сумці з'являється багато лаків для нігтів. І цукерки ношу — "Дюшес" і "Барбарис".

Дизайнер Марина Ярославська, 45 років, носить у своїй сумочці дамський пістолет "браунінґ" чорного кольору.

— Перекладаю з однієї сумки в іншу вже 10 років. А сьогодні ще патрони взяла з собою, — Ярославська дістає з бокового відділення чорної шкіряної сумки власного дизайну патрон 6,35 калібру. — "Браунінґ" — це подарунок, а від кого — секрет. Чому ношу? Це реальний захист, ну і просто цікава річ.

Чемпіонка світу з бодибілдингу Лариса Прищепа, 42 роки, працює вчителькою початкових класів у школі №27. Завжди тримає в сумці ліки для горла — септолете, фарингосепт.

— На уроках доводиться багато говорити, часто захрипаю, — пояснює. — Ношу з собою пенал із безліччю кольорових ручок і фломастерів, лінійками. Ще помада, олівець для губ, ключі від машини, класу та квартири. Грошей у сумці не ношу. Раз був неприємний випадок: гаманець із грошима прямо з класу вкрала дівчинка з іншої школи. Після того гаманець тримаю лише в машині. Сумка в мене маленька, не люблю великих. Бо чим більша, тим більше спокуси в неї щось покласти. Ношу з собою пакет, в якому додому несу зошити, методичну літературу, наочні матеріали та листівки. Їх мені щодня дарують діти.

— А в моїй сумці хіба бомби немає! — жартує режисер вінницького драмтеатру ім. Садовського Таїсія Славінська, 49 років. — Я люблю великі сумки, щоб у них могло влізти абсолютно все. Ношу з собою книги з режисури, з п'єсами. А ще косметичку та мобільний телефон. У гаманці тримаю тільки дрібні гроші, якщо витягнуть, то не шкода. А крупніші суми в мене в ничках по різних частинах сумки.

Зараз ви читаєте новину «"Грошей у сумці не ношу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути