пʼятниця, 28 вересня 2007 07:08

Гайсинський цукор буде найчистішим в області

У Гайсині після чотирьох років простою запрацював цукровий завод. Він стане найпотужнішим в області. За добу перероблятиме до 5 тис. т буряку.

— Ми закупили німецьке обладнання з фільтрації цукрового сиропу, з мийки буряку, — розповідає директор заводу 62-річний В"ячеслав Сімак. — Очистка бурякового соку буде в 10 разiв вищою, нiж на вiтчизняному обладнаннi, вiдповiдно й цукор буде бiлiшим. Але це не вплине на його ціну.

Завод у Гайсині викупила фiрма "Зоря Подiлля". За нове обладнання заплатили 100 млн грн. На ньому мають переробляти буряки з Гайсинського й Теплицького районів. Працюватимуть 992 місцеві жителі. За місяць робітники отримуватимуть до 1 тис. грн.

— Наш район досить сильний у сільському господарстві, — каже заступник голови Гайсинської райдержадміністрації 53-річний Віктор Буновський. — Цукрового буряку цього року засіяли 8,5 тисячі гектара, а поряд у Теплицькому районі засіяли буряком 1,5 тисячі гектара.

Модернізований цукрозавод запустили 25 вересня. Він працюватиме 100 діб. За цей час має переробити 500 тис. т буряків.

Зараз ви читаєте новину «Гайсинський цукор буде найчистішим в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути