четвер, 18 грудня 2008 18:15

Євгенія Мельничук сидить із новонародженою донькою у СІЗО

9 грудня 27-річна Євгенія Мельничук з Вижницького району Чернівецької області народила дівчинку в Центрі матері й дитини у Вінниці. Більшу частину вагітності жінка перебувала у Вінницькому слідчому ізоляторі N1. Її підозрюють у викраденні автомобіля.

— У тюрмі через свого чоловіка Олексія, — передала через посередників Мельничук. — Він програв у казино в Чернівцях 100 тисяч доларів. Мене тут закрили, щоб він продав за моєю спиною наш спільний бізнес. Ми тримали в Чернівцях мережу продуктових магазинів.

Євгенія згадує, як опинилася за ґратами. До неї підійшли невідомі. Пригрозили, якщо не поїде з ними, то зашкодить 9-річному синові Кирилу. У Вінниці на її ім"я оформили в прокат машину "Шкода Супер В". За деякий час авто оголосили в розшук.

У СІЗО N1 Мельничук з 18 травня 2008 року за рішенням суду Замостянського району Вінниці. Тоді жінка була на дев"ятому тижні вагітності.

— Нічого зробити, щоб себе врятувати, не можу, — продовжує підсудна. — Батьки померли у 2004 році. Мама від серцевого приступу, батько за кілька місяців загинув у автокатастрофі. Чоловік до мене сюди приїздив лише раз. Нашу доньку, яку я назвала Софійкою, і не бачив. Непотрібні ми йому.

Начальник тюрми провідував породіллю

Начальник СІЗО N1 Дмитро Балтак, 31 рік, запевнив, що до й після пологів Євгенія перебуває в окремій камері при медсанчастині слідчого ізолятора.

— За кілька днів до пологів до мене почали дзвонити якісь люди, — каже Балтак. — Звинувачували, що в тюрмі жінка народжує, а я нічого не роблю. Запевняю, що Мельничук почувалася добре. Про всяк випадок викликали лікарів з Центру матері й дитини. Вони дали висновок, що переводити жінку немає підстав. Жодних патологій не було.

До пологового відділення Євгенію Мельничук направили 8 грудня. Дитина народилася наступного дня вагою 3700 г, зростом 52 см. За чотири дні після пологів жінку з немовлям знову перевели до слідчого ізолятора.

— З нашої сторони ми будемо допомагати медикаментами, — додає начальник СІЗО. — Та ви можете собі уявити, скільки з часом потрібно буде дитині. Памперси, одяг, харчування. Людей, які б це все передали жінці — небагато. Якщо з"являться такі, то думаю, вона буде рада допомозі.

Начальник тюрми N1 особисто провідував породіллю в лікарні. За свої кошти купував медикаменти та речі для немовляти.

Нині Євгенії співчувають багато незнайомих їй людей. Вони збирають їй передачі. Кажуть будуть домагатися, щоб кримінальну справу жінки переглянули. Нині її тримають у СІЗО за рішенням суду. За рішенням суду можуть відпустити на підписку про невиїзд.

Мельничук раніше не судима. Їй загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Мельничук сидить із новонародженою донькою у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути