понеділок, 16 січня 2012 07:15

"Душ є в номері "люкс", але він зараз зайнятий"

Автор: фото: Поліна РОМАНОВА
  Вінничанин Сергій Герасимчук умивається минулої суботи вранці у готелі ”Імперія” в Іллінцях. Умивальники і туалет спільні на чотири номери. У пластикових пляшках стоїть вода. В райцентрі відключають воду з 23.00 до 6.00
Вінничанин Сергій Герасимчук умивається минулої суботи вранці у готелі ”Імперія” в Іллінцях. Умивальники і туалет спільні на чотири номери. У пластикових пляшках стоїть вода. В райцентрі відключають воду з 23.00 до 6.00

Із 26 райцентрів області готелі є лише в половині. Переночувати можна в середньому за 100 грн. У Вінниці діють 20 готелів різних форм власності. Пропонують номери від 250 до 700 грн на добу. Найдорожчі кімнати у "Феріде плаза". Двомісний номер обійдеться в 1,7 тис. грн.

В Іллінцях, за 60 км від Вінниці, заночувати можна в готелі "Імперія" на вул. Карла Маркса. Минулої п'ятниці о 19.00 готель замкнений, у вікнах не світиться. Роздивляюся на дверях приліплений скотчем аркуш. Там мобільний адміністратора Оксани Володимирівни. Дзвоню, обіцяє прийти за 5 хв. Але приходить її мати 60-річна Людмила Резнік. Вона працює у готелі прибиральницею.

— Найдешевша комната — 70 гривень з людини. Туалет общий на коридорі. Помитися нема як. Тільки умивальніки. Душ є в номері "люкс" за 300 гривень, але він зараз зайнятий, — каже Людмила Василівна. Відчиняє ключем двері та вмикає світло. У вузькому коридорі — круті сходи нагору. Під ними — місце адміністратора. Там стіл, стілець, сейф та два жовті віники.

У готелі — п'ять номерів. Винаймаю кімнату за 70 грн. Людмила Резнік просить заплатити наперед і залишити паспорт як гарантію, що нічого не вкраду.

— Так положено. Я заховаю у сейф під ключ. Нічого не пропаде, — показує у сейфі чийсь паспорт.

Отримую ключі від кімнати №2 та готелю.

— Як будете кудись іти, закриєте вхідні двері. Шо треба, то дзвоніть, прийду. Завтра в 11.00 необхідно виселитися. Якщо будете курити в комнаті, оштрафуємо, — говорить наостанок і йде додому.

Піднімаюся на другий поверх. У коридорі килимова доріжка. У кімнаті все синє — шпалери, стіл, шафа, тумбочки, два ліжка, постіль та штора. Відчуваю холод, торкаюся до батареї. Вона ледь тепла. За нею павутиння. На підвіконні пил. Сідаю на одномісне ліжко під стіною. Білизна — випрана, але не нова. На підодіяльнику дірка із п'ятак. На тумбочці два жіночі журнали за 2007 рік.

О 09.00 на вахті нікого немає. Телефоную адміністратору. Оксана Володимирівна, на вигляд 35 років, з'являється за кілька хвилин. Не вітаючись, пробігає повз мене в кімнату, перевіряє чи все на місці. Мовчки дістає із сейфа мій паспорт. Запитую, де можна поснідати. Адміністратор знизує плечима, радить іти до продуктового магазину.

— Це не готель, а пародія, — розповідає місцевий 50-річний Валерій Плахотнюк. — Краще переночувати в третьому гуртожитку від аграрного коледжу. Здають 12 кімнат з євроремонтом. З душем 100 гривень коштуватиме. У гуртожитку завжди живуть швейцарці, коли у командіровку до нас приїжджають.

— Торік в області почали відкривати приватні міні-готелі, — розповідає Володимир Репей, заступник начальника обласного управління економіки. — Такий з'явився у містах Бар, Ладижин. Але проблема не стільки у відсутності готелів, як у культурі обслуговування. Бракує готелів з одномісними номерами. От здавалося б, наче в самій Вінниці тих готелів достатньо, але якщо приїде група іноземців, їх нема де розселити. Бо усі номери величезні, з двоспальними ліжками.

10

поверхів матиме перший 4-зірковий готель у Вінниці. Будівництво розпочнеться цього року на вул. Київській. Там буде 100 номерів, конференц-зал, підземний паркінг на 50 автомобілів, басейн, ресторан на даху, фітнес-центр. Вікна номерів виходитимуть на річку Південний Буг.

 

Зараз ви читаєте новину «"Душ є в номері "люкс", але він зараз зайнятий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути