четвер, 28 серпня 2008 18:30

До садка діти ходитимуть у вишиванках

Автор: фото: Олена ПЕТРИК
  Вихователька ландшафтно-національно-патріотичного дитсадка ”Котигорошко” в селі Губник Гайсинського району розповідає дітям про Тараса Шевченка
Вихователька ландшафтно-національно-патріотичного дитсадка ”Котигорошко” в селі Губник Гайсинського району розповідає дітям про Тараса Шевченка

До Дня Незалежності України в селі Губник Гайсинського району відкрили ландшафтно-національно-патріотичний дитячий садок "Котигорошко". Стіни закладу розписані українськими орнаментами. Дітей виховуватимуть у національно-патріотичному дусі.

— Для цього за рахунок спонсорських коштів ми закупили 38 вишитих сорочок і національних костюмів, — розповідає секретар Губницької сільради 46-річна Валентина Чернега. — Сорочки закуповували в гайсинському магазині українських сувенірів. Розшиті вони вручну чорними та червоними нитками. Щоправда, вихователі ще не вирішили, чи діти будуть переодягатися в дитсадочку, чи приходитимуть у вишиванках із дому.

Садочок розрахований на 42 місця. Він розташований у приміщенні старої сільської школи. Цьогоріч їй виповнився 101 рік.

Дітей розділять на дві групи. Кожен день розпочинатиметься із розповіді про державну символіку, національних героїв та відомі події з історії України.

— Вихователі зібрали чимало українських давніх ігор. У них колись гралися малі козачата, — продовжує Чернега. — Багато методичної літератури надало представництво ООН.

За перебування дітей у дитсадку батьки платитимуть 1,5 грн у день. Інші витрати покриватиме сільська рада та спонсори.

Нині в області в черзі в дитсадки стоять понад 12 тис. дітей. Розробляють програму відновлення сільських закладів дошкільного виховання.

Зараз ви читаєте новину «До садка діти ходитимуть у вишиванках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути