Ексклюзиви
понеділок, 13 лютого 2012 07:15

"До якої години має право гавкати собака?"

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  3 лютого психолог відділу ”Цілодобова варта” Вінницької міської ради Аліна Карабаєва обдзвонює комунальні служби і зачитує текст повідомлення про штормове попередження. Наступного дня в області почалися сильні снігопади
3 лютого психолог відділу ”Цілодобова варта” Вінницької міської ради Аліна Карабаєва обдзвонює комунальні служби і зачитує текст повідомлення про штормове попередження. Наступного дня в області почалися сильні снігопади

У вінницьких маршрутках розвісили телефони відділу "Цілодобова варта", який діє при міській раді. Просять городян вносити пропозиції щодо нових маршрутів. Люди говорять, що додзвонитися на ці номери важко.

"Цілодобова варта" працює другий рік, розташована на 10-му поверсі міськвиконкому. У великій просторій кімнаті кілька комп'ютерів. У кутку великий екран з електронною картою міста. На ній видно позначки.

— Закрили 68-й маршрут, то тепер багато прохань його відновити. Думаю, щось придумають, тому що до лікарні Ющенка нічого більше не їде, — розповідає начальник служби Антоніна Іващук, 46 років.

Дзвонить телефон. Антоніна Янківна бере слухавку. Повідомляють про прорив тепломережі по вул.Київській.

— Пар валить із підвалу, а власника того приміщення не можуть знайти. Як не знайдуть, зламаємо двері, — пояснює. Перепитує номер телефону та адресу того, хто дзвонить. Вносить дзвінок у спеціальний журнал, потім в електронну базу. За кілька хвилин на електронній карті з'являється значок у червоному кружечку із намальованою трубою. — У нас єдина диспетчерська система. Маємо зв'язок з усіма службами міста, тому цю карту бачать усі.

За добу на "Цілодобову варту" надходять 1000-1500 дзвінків.

— На телефонах працюють п'ятеро жінок. Іще двох підключаємо до роботи в пікові години. Є 30 ліній, але одночасно відповісти можемо лише на сім дзвінків, решта — в режимі очікування. Найбільша активність припадає на першу половину дня. Маємо постійних клієнтів. Щоранку телефонує Фелікс Борисович із Хмельницького шосе. Він перечитує місцеві газети й розказує нам усі новини. Може подзвонити кілька разів на день, от учора їхав у тролейбусі, його обігнала маршрутка. Уже дзвонить, каже, маршрутчик порушив правила, диктує номери, — продовжує Іващук.

— А буквально вчора жінка дзвонила, її родичу заважає сусідський пес. Питала: "До якої години має право гавкати собака?" — додає диспетчер 29-річна Оксана Костюченко.

Зараз ви читаєте новину «"До якої години має право гавкати собака?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути