Ексклюзиви
понеділок, 30 квітня 2012 00:00

Для хворих на діабет дітей зберуть кошти

Автор: фото Тетяна Щербатюк
  Помічники благодійного фонду ”Серце до серця” роблять скриньки для грошей. Кошти збиратимуть на вулицях по всій області до 4 травня
Помічники благодійного фонду ”Серце до серця” роблять скриньки для грошей. Кошти збиратимуть на вулицях по всій області до 4 травня

Всеукраїнську акцію "Серце до серця" проводять усьоме. За цей час у Вінницькій області зібрали понад 1 млн грн. Два роки ці кошти спрямовували на закупівлю обладнання для діагностики та лікування дітей із вадами слуху. Ще два роки допомагали маленьким пацієнтам із вадами зору, 2010-го — неонатальним центрам. 2011-го та 2012-го акцію присвятили допомозі дітям, хворим на цукровий діабет.

— Торік у Вінницькій області зібрали понад 533 тисячі гривень. За ці гроші придбали 17 помп, які автоматично вводять інсулін та визначають рівень глюкози у крові. А також систему постійного моніторингу глюкози, — розповідає прес-секретар благодійного фонду "Від серця до серця" Віталія Короленко. — Цих грошей недостатньо, бо на цукровий діабет хворіють дуже багато дітей. А вартість помпи сягає 35 тисяч гривень. Тому у фонді вирішили цьогоріч знову допомогти діткам-діабетикам.

Із 16 квітня по 4 травня акція триває в усіх загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Її фінал відбудеться

5-6 травня 2012 року по всій області.

— Активісти фонду збиратимуть кошти на вулицях міст та містечок, — продовжує Віталія. — 6 травня у Вінниці біля "Книжки" відбудеться фінальний концерт. Виступатимуть зразкові колективи області, найкращі вокалісти й танцюристи міста. Головним гостем свята буде гурт "ТіК".

Упродовж акції на Вінниччині проводитимуть різноманітні концерти, змагання, виставки й аукціони. Виторг додадуть до загальної суми. Помічники фонду по всій Україні збиратимуть благодійні внески. Кожен із них матиме скриньку з номером, захищену печаткою Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця", та бейджик. Вони кріпитимуть наклейки-сердечка усім, хто кидатиме гроші в скриньку.

— Так створиться візуальна картина людей, які долучилися до акції. Для прозорості та довіри зібрані гроші рахуватимуть банківські працівники, які одразу переведуть кошти на рахунок фонду. Загальна сума на цьому рахунку широко висвітлюється в ЗМІ та є доступною на інтернет-сторінці фонду http://fsds.in.ua/, — додає Короленко. — Торік Вінниччина посіла перше місце в Україні за сумою зібраних коштів. І отримала найпочеснішу нагороду, яку створили діти, — "Золоте серце України".

У Вінницькій області 113 дітей віком до 10 років хворі на цукровий діабет.

— Завдяки помпам, які вдалося закупити, вони відчули справжню радість життя. Раніше їм доводилося робити по п'ять ін'єкцій інсуліну на добу. Шість помп передали у Вінницю і 11 на область, — говорить Віталія Короленко. — Відомо, що три родини відтоді самостійно зібрали кошти і придбали цей пристрій.

Зараз ви читаєте новину «Для хворих на діабет дітей зберуть кошти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути