вівторок, 25 грудня 2007 17:36

Дитячі омбудсмени покарали класного керівника

  Школярка Наталя Єрмакова щотижня приходить на сьомий поверх міськради у центр соціальних служб на чергування як дитячий омбудсмен. По допомогу можна звернутися за телефонами: (0432) 35 60 64, 35 35 64
Школярка Наталя Єрмакова щотижня приходить на сьомий поверх міськради у центр соціальних служб на чергування як дитячий омбудсмен. По допомогу можна звернутися за телефонами: (0432) 35 60 64, 35 35 64

При Вінницькому міському центрі соціальних служб сім"ї, дітей та молоді четвертий місяць працюють дитячі омбудсмени — захисники прав людей. Їхню роль виконують старшокласники Тарас Олексюк зі школи N1, Тетяна Білошицька зі школи N26, Мирослава Смільська зі школи N25, Анастасія Герасимовська зі школи N33, Володимир Сахаров зі школи N9 та Наталя Єрмакова зі школи N5. За три місяці до них звернулося 10 дітей.

— Найчастіше — це діти з проблемних сімей, батьки яких п"ють, — розповідає координатор вінницьких омбудсменів 15-річна Наталя Єрмакова. — На другому місці — з проблемами у школі. Був випадок, коли вчитель принижував учня, безпідставно ставив погані оцінки — ми добилися усунення його з класного керівництва.

Збираємо документи, опитуємо свідків. Потім дані передаємо керівництву центру соціальних служб.

Звідки ви дізнаєтеся про проблеми дітей?

— Вони самі звертаються. Якось прийшла 14-річна вагітна дівчина. Її батьки позбавлені батьківських прав. Ми знайшли їй місце для проживання у її ж родичів у Вінниці. Складність була в тому, що потрібно було знайти прихисток і для її дитини. Дівчина ні за що не хотіла віддавати немовля у дитбудинок.

Інша дівчина розповіла про своїх сусідів-п"яниць. У них троє дітей. Найменшій рік, найстаршій — п"ять. Гроші, які держава давала на дітей, — пропивалися. Тепер відповідні інстанції вирішують, чи позбавляти подружжя батьківських прав.

Ще одна 17-річна дівчина вимагає позбавлення батьківських прав свого батька. Він б"є її, маму, молодшого брата. Вона не хоче, щоб хлопчик ріс у такому пеклі. На жаль, максимум, що може зробити міліція — оштрафувати його. А гроші на штраф чоловік відриває від своєї ж сім"ї.

Батьки дітей вам не погрожують?

— Такого досі не було. Нас підтримує міський голова. Ніхто не хоче йти проти мера. Та й що такі батьки можуть сказати?

Чому вирішила стати омбудсменом?

— У мене хороша сім"я, і таких проблем ніколи не виникало. Батьки — вчителі. Я просто не хочу бути байдужою, бо це — найстрашніше.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі омбудсмени покарали класного керівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути