Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 18:01

Цензура і темники повертаються

Телевізійні сюжети про те, що передвиборний гімн Віктора Януковича під назвою "Лідер" є плагіатом пісні Тото Кутуньо про кохання, не показали телеканали СТБ та "Інтер". Хоча сюжети були підготовлені до ефіру.

Журналісти припускають, що це сталося через тиск зі штабу Партії регіонів, і говорять про ознаки повернення політичної цензури й темників на окремі телеканали.

Гімн "Лідер" уперше виконали під час мітингу Віктора Януковича в Одесі. Після цього з"явилися публікації в Інтернеті та пресі про те, що пісня надто нагадує твір італійця Тото Кутуньо "Ті амо". Про це журналісти "Інтера" і СТБ підготували сюжети. Однак в останній момент їх зняли редактори цих каналів без пояснення причин.

"Все це наводить на підозри про спробу тотального зачищення телеефіру від негативу проти Віктора Януковича", — припускають оглядачі інтернет-видання "Українська правда".

Наявність плагіату в пісні у сюжеті, який так і не вийшов на СТБ, підтвердив професійний звукорежисер, а в коментарях журналістам Віктор Янукович та один із його заступників у Партії регіонів Ганна Герман намагалися всіляко відхреститися від цієї пісні. Вони заявили про те, що "Лідер" вже не є гімном керівника "регіоналів", хоча на мітингу в Одесі пісню анонсували саме так.

Зараз ви читаєте новину «Цензура і темники повертаються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути