четвер, 16 жовтня 2008 20:17

Анна Надуда 7 років працює у техніці кольорового офорта

Київська художниця Анна Надуда привезе до Вінниці свій проект "ЕЗО-АРТ". Виставка відкриється 21 жовтня о 18.00 у галереї "Арт-Шик".

Анна експонуватиме 10 робіт із живопису та 20 — із друкованої графіки. Вони виконані в техніці кольорового офорта — вид заглибленої гравюри. Так майстриня працює 7 років.

— Офорт — складна техніка, — розповідає 25 річна Анна Надуда. — Спочатку гладку металеву пластину покривають кислотостійким лаком, потім офортною голкою видряпують лак по контурах зображення і поміщають в кислоту. У місцях, де здряпали лак, утворюються заглибини, їх заповнюють фарбою. На граверному станку роблять відтиск із пластини на папір.

Майстриня навчалася у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури. Отримала ступінь магістра. Цього року вступила до аспірантури.

— Я малюю відколи себе пам"ятаю, — згадує Анна. — На стінах, шпалерах, меблях. У школі розмальовувала всі зошити та щоденник.

Надуда — учасниця восьми Всеукраїнських виставок. У Вінниці виставляється утретє. Її роботи знаходяться у приватних колекціях у Росії, Польщі, Іспанії, Германії, Австрії, Індії та Китаї.

Виставка триватиме до 5 листопада з 10.00 до 20.00 у дзеркальній залі комплексу "Інтершик" за адресою: Вінниця, вул. Архітектора Артинова, 12а. Тел. (0432) 65 65 92. Вхід безплатний.

Зараз ви читаєте новину «Анна Надуда 7 років працює у техніці кольорового офорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути