середа, 30 липня 2008 18:50

7-річний Назар Герасимчук загинув у машині поруч із матір"ю

Автор: фото: Сергій ХІМІЧ
  Евакуатори допомагають вантажити розбитий автомобіль ”славута” на трасі села Дяківці Літинського району. За кермом була 35-річна землевпорядник села Громадське Олеся Герасимчук. Жінці  подарували машину два місяці тому на день народження
Евакуатори допомагають вантажити розбитий автомобіль ”славута” на трасі села Дяківці Літинського району. За кермом була 35-річна землевпорядник села Громадське Олеся Герасимчук. Жінці подарували машину два місяці тому на день народження

25 липня о 13.30 неподалік села Дяківці Літинського району загинув 7-річний Назар Герасимчук. Його мати Олеся, землевпорядник сільради села Громадське цього ж району, не впоралася з керуванням. Авто з"їхало в кювет. Машина кілька разів ударилася об дерева на узбіччі.

— Назар сидів на передньому сидінні, — розповідає голова села Громадське 65-річний Василь Ящук. — Помер одразу. Видно, удар прийшовся на нього. У жінки зламані ключиця і ребро.

Водійське посвідчення Олеся Герасимчук отримала п"ять років тому. На машині її вчив їздити чоловік Дмитро. Потім він виїхав до Росії на заробітки. Машину подружжя продало.

— Лесі машину "славута" подарували на 35-річний ювілей два місяці тому, — каже секретар сільради Олена. Прізвища жінка не називає. — Вона так тішилася, що має власний транспорт. А тут та машина такого наробила.

Пригода сталася за метр від місця, де колись загинули чотири чоловіки і стоїть хрест-пам"ятник.

— Коли приїхали на місце аварії, хлопчик лежав біля машини мертвий, — розповідає головний лікар Дяківської лікарні Володимир Мельник. — Поряд голосила Олеся, у неї була істерика. Вкололи їй кілька ін"єкцій заспокійливого. Вона не хотіла відходити від сина, кричала, не могла навіть підвестися.

Обставини і причини пригоди з"ясовуватиме слідство. Дорога була сухою.

Ховали Назара у неділю, 27 липня. На похорон прийшло понад 200 людей.

— Назарчик хорошою дитиною був, — згадує сільський голова Василь Ящук. — У школі його фото висіло на дошці пошани, був відмінником. Постійно прибігав до мами на роботу уроки робити.

Хлопчика одягли у костюм, почепили букетик, на палець одягли золоту обручку. В могилу накидали квітів і монет. Із Дніпропетровська приїхав старший брат, 17-річний Ігор. Він закінчив перший курс юридичного ліцею.

— Леся на похороні не плакала, — каже односельчанка Вікторія. — Її вкололи в больніці якісь препарати, може, обезболювальні, а може, якісь наркотики.

— Він мав із вівторка ходити займатися англійською, — згадує вчителька Алла Онищук, 25 років. — Ми недавно з його мамою зустрілися на базарі, домовилися про додаткові заняття, а буквально через кілька днів сталося таке горе. У мене руки похололи, не могла дійти до тями, як про це почула.

— То ж не машина, а шкарабанька, — каже водій з 40-річним стажем Анатолій Шостак, 63 роки. — Там був боковий удар. Якби була іномарка із хорошим захистом — обійшлося б.

Зараз ви читаєте новину «7-річний Назар Герасимчук загинув у машині поруч із матір"ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути