Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 17:54

5-річна Богдана Дереневська хворіє на рідкісну недугу

Автор: фото: Оксана ДУНСЬКА
  Киянка Лєна Зелінська прописала Богданку  Дереневську під Києвом. Таким чином дівчинку поклали у столичну лікарню безкоштовно. Для іногородніх лікування там платне
Киянка Лєна Зелінська прописала Богданку Дереневську під Києвом. Таким чином дівчинку поклали у столичну лікарню безкоштовно. Для іногородніх лікування там платне

У 5-річної Богдани Дереневської з Немирова, що на Вінниччині, фахівці Київського інституту виявили злоякісний гістиоцитоз. Це рідкісне захворювання. Трапляються два випадки на мільйон людей.

— Я в енциклопедії вичитала, що це якась погана клітина пожирає плоскі кості — череп, ребро, таз,   — розповідає баба дівчинки 64-річна Ганна Пацалюк. — У Києві є ще такий хлопчик. У нього не стало ребра.

Перший блок хіміотерапії Дана отримала у Вінниці.

— У неї відмовляли нирки, відслоїлася шкіра. Її всю спалили, — витирає сльози бабуся. — У Києві виявилося, що лікування було неадекватним.

Нині дівчинка лікується в дитячому онкогематологічному відділенні Київської обллікарні.

— Ми сподіваємося на диво, — продовжує Пацалюк. Дістає носовичок. — Дякувати добрим людям, що підтримують.

Допомогли Даночці Неля Олександрівна Немировська з Маріуполя, колектив Одесаобленерго, подружжя Глусів із Немирова, волонтери Юлія Адамлюк із Вінниці та Євгеній Рибаков із Києва, голова Немирівської спілки творчих ініціатив Ірина Кононова, лікарі Наталія Деребенева та Наталія Кожушана, сусіди, родичі.

— Коли я дізналася, що перебування у київській лікарні іногороднім платне, поверталася додому з плачем, — розповідає Ганна Олексіївна. — В останню хвилину до вінницької маршрутки попросилася жінка, вона погодилася їхати стоячи. То була Лєна Зелінська. Вона веде дитяче телебачення в київському Палаці школярів. Свого сина від онкохвороби лікувала в Німеччині. Лєна допомогла прописати Дану під Києвом, і її поклали в лікарню безкоштовно.

Кошти на лікування Богдани Дереневської можна перераховувати на рахунок: ВАТ "Кредитпромбанк" м. Київ, вул. Дружби народів, 38. МФО 300863 ЄДРПОУ 21666051. Одержувач: 292486. Призначення платежу: поповнення к/р 26256000226204. Пацалюк Ганна Олексіївна.

Зараз ви читаєте новину «5-річна Богдана Дереневська хворіє на рідкісну недугу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути