Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 18:42

23 машини облили кислотою у Вінниці

У ніч на 18 червня в будинку N78б по вул. Келецькій у Вінниці невідомі облили кислотою 23 автомобілі, припарковані у дворі. Рідина попроїдала фарбу до металу.

9-поверхівка збудована літерою "Г", має п"ять під"їздів. За день після пригоди ввечері у дворі стоїть майже 50 іномарок та вітчизняних автівок. На п"яти видно сліди від кислоти. Власники інших пошкоджених машин забрали їх від під"їзду.

Під"їжджає жовтий пікап "рено", стає навпроти входу.

— Ой, Льоша! У нас горе: машини якоюсь гадостью пообливали, — виходить із під"їзду вахтер будинку 65-річна Олександра Прокопівна. — Усі зачепив, що під домом стояли. От так ішов з одного кінця в інший і, навєрно, з бутилки хлюпав.

— А що ви хотіли, у людей вже сил немає, — перебиває розмову 57-річний Володимир Іванович. — Спробуйте зайти в під"їзд із коляскою, тут же все заставлено цими машинами. Пройти нема як, що говорити, щоб до "скорої" винесли хворого. До ночі сотні машин вистроюються.

Чоловік згадує, як рік тому через припарковані машини билися сусіди: ті, хто має дітей, з тими, у кого машини.

— Сильно, правда, не буянили. Так, штурхнули один одного. Та толку! Один машину забрав, другий на його місце поставив, — продовжує чоловік.

— Я тут шостий рік працюю, стільки машин раніше не було, — зітхає вахтерка. — Якраз тої ночі діжурила, та що побачиш, фонар наш не світить. Та і виходити страшно.

Постраждалі автовласники розлючені. Вимагають у правоохоронців знайти винуватця. Із 23 осіб заяви до міліції написали 11.

— Не заявляли ті, хто має страховку, — каже власниця синьої "лади" 35-річна Олена Гонзе. — Моя машина стояла біля газону, її не тронули. А от сірій "тойоті" половину задніх дверей облили. Слід не сильно видно, та пішла краска пухирями. Ремонт від 200 баксів затягне. Багато машин у кредит взяли, ще красити тепер треба. Для людей це великі розтрати.

Автомобілісти кажуть, що їм ніде ставити машини.

— Поряд жодної автостоянки. Раніше, коли біля нас працював ринок "Юність", там була, — каже Гонзе. — Зараз будують торгово-розважальний комплекс. Він займає все місце. Якби нам виділили якусь ділянку.

Зараз ви читаєте новину «23 машини облили кислотою у Вінниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути