вівторок, 08 жовтня 2019 06:40

З'явилися нові правила перетину пунктів пропуску

Із 29 жовтня дітям до 14 років можна буде тільки за закордонним паспортом заїхати та виїхати на тимчасово непідконтрольну територію Донецької та Луганської областей.

— Перетнути лінію розмежування з дітьми стане важче. Тепер їм треба робити закордонний паспорт, — каже Остап Гункевич, юрист громадської організації "Донбас-SОS". — Раніше достатньо було показати паспорт супроводжувача, якщо дитина не мала українського свідоцтва про народження. Тепер треба пред'являти ще і документи, що підтверджують факт народження дитини. При цьому немає вимог до цих документів, а також не прописано, що робити, якщо таких документів немає взагалі. Тобто теоретично це може бути і довідка з пологового будинку з окупованої території.

Діти, які виїхали з окупованої території в супроводі конкретної особи, можуть заїхати назад тільки в супроводі цієї ж людини. Раніше такої вимоги не було.

— Є позитивні зміни — діти 14–16 років самостійно можуть перетинати лінію розмежування, якщо вони навчаються на підконтрольній Україні території, а батьки живуть з іншої сторони кордону, — говорить Гункевич. — Буде можливість перетинати лінії розмежування за довідкою Державної міграційної служби тим, хто подав документи на оформлення паспорта.

Також чітко закріплена можливість заїхати на підконтрольну територію тим, хто прострочив термін вклеювання фото.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові правила перетину пунктів пропуску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути