вівторок, 17 листопада 2015 06:40

Зробили перші два катери за вітчизняними проектами

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Новий військовий катер ”Гюрза-М” на столичному заводі ”Ленінська кузня”. Пляшку шампанського розбили об борт з першого разу під час презентації. Це пророкує човну безпечні плавання
Новий військовий катер ”Гюрза-М” на столичному заводі ”Ленінська кузня”. Пляшку шампанського розбили об борт з першого разу під час презентації. Це пророкує човну безпечні плавання

Два річкові артилерійські катери "Гюрза-М" виготовили для Військово-морських сил. 10 листопада їх показали на cуднобудівному заводі "Ленінська кузня" в Києві.

Катери за вітчизняним проектом виготовили за рік. Їхня довжина — 23,7 м, ширина — 4,8 м. Запасу продуктів і палива вистачить на п'ять днів для п'яти членів екіпажу. Мають власні радіолокаційні системи "Дельта-М" і два бойові модулі — гармату й пускову установку для ракет.

Один катер базуватиметься в порту міста Білгород-Дністровський на Одещині. Другий відправлять або до Очакова на Миколаївщині, або Маріуполя у Донецькій області.

— За всі роки незалежності ми не будували жодного бойового корабля з нуля. Лише доробляли початі за Радянського Союзу. "Гюрза-М" — перший катер, зроблений від початку до кінця за українським проектом, — розповідає Тарас Чмут, офіцер ВМС. — Ці судна можна залучати до Антитерористичної операції, патрулювання річок, озер, лиманів біля Криму.

Усього ВМС замовили 18 таких катерів. Їх мають зробити до 2020 року. Один коштує близько 10 млн грн. Завод "Ленінська кузня" належить президенту Петрові Порошенку.

Зараз ви читаєте новину «Зробили перші два катери за вітчизняними проектами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути