вівторок, 18 липня 2017 07:15

"Знову герой не встиг одружитися"

1 липня поблизу Пісків Ясинуватського району Донеччини внаслідок підриву на міні з розтяжкою загинули двоє військових 34-го батальйону "Батьківщина" 57-ї бригади ЗСУ.

37-річному Сергію "Киргизу" Дядченку із села Шевченкове Звенигородського району Черкащини 30 червня присвоїли звання старшого сержанта. Пішов добровольцем на фронт у травні 2014-го. Торік підписав контракт. Знову поїхав на фронт.

— Уся сім'я героїчна. Брат і сестра служили в АТО, вже повернулися. Ще один брат — Віктор Бойко — загинув 2014 року, захищаючи Україну, — каже сільський голова Шевченкового Сергій Смалько.

Старшина 34-го батальйону "Батьківщина" 40-річний Віктор Бойко загинув від кулі снайпера. Звільняв село Олександрово-Калинове Костянтинівського району на Донеччині. У Сергія залишилися матір, дружина, сестра та брат.

24-річний Володимир Сініцин із села Новомиколаївка Новотроїцького району на Херсонщині підписав контракт у січні 2014-го. Воював за Савур-Могилу, Амвросіївку, Степанівку, Маринівку, Григорівку на Донеччині. Під Мар'їнкою був поранений і контужений. Після лікування повернувся на фронт. Останнім часом воював біля міста Щастя на Луганщині.

Від серцевої недостатності поблизу Попасної на Луганщині 2 липня помер 37-річний Сергій ­Грибук. Родом із села Омеляне Шацького району Волині. Служив сапером у 10-й бригаді ЗСУ.

3 липня на Світлодарській дузі снайпер бойовиків застрелив 35-річного Андрія Сметаніна із села Різдвянка Новомиколаївського району Запорізької області. У серпні 2016-го підписав контракт із 43-м батальйоном "Патріот" 53-ї бригади ЗСУ. Залишилися матір, дружина та донька.

Близько опівночі 4 липня під Торецьком на Донеччині ворожий снайпер поранив 40-річного Володимира Бричака із міста Берегове на Закарпатті. Куля увійшла над пластиною бронежилета і зачепила серце.

6 липня снайпер бойовиків застрелив 19-річного Романа Нетесу із села Литвинівка Решетилівського району Полтавщини. Служив водієм у 16-му батальйоні "Полтава" 58-ї бригади ЗСУ.

— Рома не любив говорити про війну. Як проводжали, просив не плакати. Завжди усміхався. Дзвонив своїй дівчині Тані, що у них неспокійно, говорити не зможе і набере зранку. Останні слова були "Я тебе люблю". Потім — поза зоною, — розповідає знайома бійця Жанна Степанова.

Залишилися батьки та молодший брат.

9 липня у Дніпровській лікарні імені Мечникова від ран помер 36-річний Олексій Тимощук із Вінниці. Навідник у 9-му батальйоні "Вінниця" 59-ї ­бригади ЗСУ. 29 червня під час обстрілу біля села Гнутове під Маріуполем на Донеччині розірвалася граната. Осколки потрапили в очі, грудну клітку, живіт. Дві доби бійця рятували лікарі мобільного гос­піталю. 1 липня евакуювали до Дніпра. Залишилися матір, сестра, дружина, двоє синів та донька.

10 липня на полігоні "Широкий Лан" під Миколаєвом під час навчань загинув боєць 79-ї бригади ЗСУ 39-річний старшина Руслан Шпинда. Факт розслідують. Боєць — із селища Нововоронцовка на Херсонщині. Служив із вересня 2014-го.

Того ж дня у зоні АТО від серцевого нападу помер 49-річний Леонід "Бріз", "Волноріз" Топалов. Жив в Одесі. З 2014-го воював у ДУК "Правий сектор". Згодом підписав контракт із 54-ю бригадою ЗСУ.

— Характер у нього був не з легких. Прямий і різкий. Не сприймав боягузів. Вважав, якщо вирішив іти на війну, маєш знищити в собі страх, — згадують побратими.

Залишилися син та донька.

10 липня біля Станиці Луганської на Луганщині підірвався на розтяжці 29-річний Віталій "Лютий" Бабков. Служив у 54-й бригаді ЗСУ. Родом із села Агробаза Мангушського району Донеччини. З 2014‑го захищав Донбас у добровольчих батальйонах, потім — у лавах ЗСУ.

"Знову герой не встиг ні одружитися, ні дітей залишити після себе", — пише волонтерка Галина Однорог. У бійця залишилися матір та сестра.

12 липня під час обстрілу українських позицій біля села Зайцеве Бахмутського району на Донеччині важко поранили воїна ЗСУ 27-річного Володимира Турчина із Жовкви на Львівщині. Від ран помер у лікарні. Воював у 128‑й Закарпатській бригаді ЗСУ. З 31 травня 2015-го — за контрактом. 5 серпня мав одружитися.

Того ж дня від отриманих раніше ран помер боєць саперної групи 95-ї бригади ЗСУ Микола Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «"Знову герой не встиг одружитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути