пʼятниця, 13 липня 2018 00:45

Зносять кіоски із продажу преси

У Києві знесли 10 кіосків агентства "Союздрук", де продавали друковані періодичні видання. Демонтаж проводить комунальне підприємство "Київблагоустрій".

— Не маю уявлення, яка чорна кішка пробігла між "Союздруком" і міської радою. Дозволи на роботу кіосків анулювали нібито за порушення їхнього прямого призначення. Але 92–93 проценти продукції — це друковані видання. І лише решта дрібна галантерея та канцелярія, — каже президент "Асоціації розповсюджувачів преси України" Олексій Бабанський, 40 років. — Фахівці з Департаменту міського благоустрою нас постійно перевіряли й не бачили, що ми продаємо? Мерія раніше нам завжди сприяла. І ми підтримували ініціативи міста. Можна тільки припустити, що це або недбалість чиновників, або злочинна халатність.

Керівник "Союздруку" Ганна Кулаківська вважає знесення кіосків тиском на друковані ЗМІ напередодні президентських виборів 2019 року.

Агентство має майже 320 кіосків у Києві. 70 із низ здають в оренду приватним підприємцям. Частина з них продають у кіосках цигарки. Зобов'язані реалізовувати пресу, якщо на неї є попит у місцевих жителів.

— Деякі кіоски із цигарками стоять біля навчальних закладів. Це порушення, — говорить Андрій Андрєєв, виконувач обов'язків директора "Київблагоустрою". — До того ж за кожну групу товарів потрібно сплачувати свій коефіцієнт пайової частини. Для преси це мінімальні гроші, а для інших товарів ні. У такій ситуації бюджет недоотримує кошти.

Зараз ви читаєте новину «Зносять кіоски із продажу преси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути