Ексклюзиви
середа, 08 грудня 2010 06:00

Живу новорічну ялинку можна орендувати за 600 гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Працівник Київського садового центру Ярослав Мілонець утеплює тирсою блакитну ялинку в понеділок
Працівник Київського садового центру Ярослав Мілонець утеплює тирсою блакитну ялинку в понеділок

На Новий рік або Різдвяні свята живі ялинки можна взяти напрокат. Таку послугу від початку грудня пропонує Київський садовий центр.

— У Канаді давно є така практика. Тепер і в Києві можна це зробить, — розповідає Володимир Слинчук, керівник центру. — Ми самі привозимо дерево і забираємо по закінченні договору. Минулого року в нас орендували близько 20 штук.

Дерева ростуть у вазонах на п'яти сотках землі на вул. Деревообробній. Там є тиси, карликові ялинки, звичайна сосна. Найпопулярніші — блакитні ялини. Вони заввишки 1,5 м. Орендувати коштує 600 грн.

— Позволить собі таке можуть не всі, — продовжує Володимир Слинчук. — Узяти дерево можна лише на місяць. Через різкий перепад температур рослина може загинути.

За умовами договору, треба відразу заплатити повну вартість рослини. У суму входить доставка. По завершенні терміну договору половину коштів повертають. І лише за умови, якщо на дереві немає зламаних чи сухих гілок і не пошкоджено стовбур. У розсаднику запевняють, таких ушкоджень іще не траплялося.

— Це нерозумно, я вважаю. За такі кошти можна купити гарну штучну ялинку і милуватися нею багато років. Для більшості українців це взагалі ціла зарплата. А витрачати гроші даремно можуть тільки наші багачі. Для них 600 гривень — дріб'язок. Варто тільки подивитися, якими вони машинами їздять, — говорить киянин Євген Шутко, 25 років.

Невеликі зрізані сосни та ялинки цього року можна буде купити в столиці за 25–35 грн, за даними міської адміністрації. Дерева вищі 2 м коштуватимуть від 60 грн. Ялинкові базари з'являться в столиці вже цієї п'ятниці.

Зараз ви читаєте новину «Живу новорічну ялинку можна орендувати за 600 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути