Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2007 07:09

Житомирські учні вчитимуть історію міста

З вересня в усіх школах Житомира вводять курс "Історія міста" та "Духовне виховання". Викладатимуть їх учням 4–11-х класів.

У квітні–березні міськрада проводила опитування — що знають учні з історії Житомира. Виявилося, що зовсім небагато. Тоді, разом із громадською організацією "До ладу", вирішили ввести програму "Милосердя". Один із її етапів — поява в шкільному курсі двох нових предметів.

"Історію міста" викладатимуть за посібниками житомирських краєзнавців Миколи Костриці та Руслана Кондратюка. Міськрада вже замовила 10 тис. книжок.

— Поки що книжками користуватимуться вчителі, бо ми не встигнемо видати їх для всіх учнів. Буде десь по дві книжки на клас, — каже заступник міського голови Олег Старинець. — "Історію міста" викладатимуть учителі історії. Це будуть окремі класні години. А от "Духовне виховання" вивчатимуть ті учні, чиї батьки дали на це згоду.

У Житомирі працює 38 загальноосвітніх шкіл. На цей навчальний рік міська рада також безкоштовно видасть усім учням 4–11-х класів щоденники з символікою міста.

— На щоденниках надруковані фотографії найвизначніших місць Житомира. Це пам"ятники Корольову, Короленку, Пушкіну. Краєвиди Пішохідного мосту, Меморіалу загиблих воїнів, — розповідає Олег Старинець. — Є також хронологія визначних дат.

Зараз ви читаєте новину «Житомирські учні вчитимуть історію міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути