пʼятниця, 26 листопада 2010 07:30

Зима буде теплішою за минулорічну

— Майбутня зима почнеться з надзвичайно мінливих атмосферних процесів. Потрібно бути готовим до будь-яких проявів погоди — і до дощу, і до снігу, і до сильних морозів. Можливі різкі похолодання нетривалого характеру. Але повторення аномально холодної зими, як торік, чекати не варто, — каже про нинішню зиму глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда, 55 років.

За його словами, торішня зима була радше винятком, ніж правилом. Із 10 майбутніх зим вісім або дев'ять будуть із підвищеним температурним режимом.

Найближчим часом буде короткочасне похолодання.

— З 25 листопада по 4–10 грудня в Україну прийде арктичне холодне повітря з Балканського півострова. Температура повітря вночі місцями знизиться до 8–10 градусів морозу, вдень буде близько нуля. Може випасти перший сніг. Але потім температура знову почне підвищуватися — до 5–7 і навіть 10 градусів тепла в денний час, — продовжує Микола Кульбіда.

Народний синоптик із Дніпропетровська Валерій Некрасов, 69 років, обіцяє довгу, холодну і сніжну зиму. Каже, буде така сама, як і торік, тільки з відлигами:

— Справжня зима з ожеледицею і холодними вітрами настане 5 грудня. До цього часу вночі будуть заморозки, а вдень — плюсова температура. До 18–22 грудня на більшій частині України стоятимуть морози зі слабким холодним вітром. 23–24-го грудня буде мороз, ожеледиця, сильний холодний вітер. Напередодні Нового року трохи потеплішає, снігу буде небагато. 7 січня зима знову візьме своє.

Зараз ви читаєте новину «Зима буде теплішою за минулорічну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути