середа, 24 грудня 2008 18:29

Згоріло 39 корів і 19 свиней

У селищі Вендичани Могилів-Подільського району на Вінниччині в ніч на 22 грудня загорілося приміщення колишнього цукрозаводу.

Будівлю винаймала родина Гранатових, платила за оренду щомісяця 250 грн. Тримали там корів і свиней. Доглядали за ними разом із трьома сім"ями своїх дітей. Два тижні тому одна зі свиноматок опоросилася. Господарі гріли поросят лампами розжарювання.

— Очевидно, одна із ламп тріснула через перегрів. А розжарене скло впало на підстилку з соломи, то й почалася пожежа, — каже "ГПУ" Віталій Семенюк, 32 роки, інспектор центру пропаганди Вінницького управління Міністерства надзвичайних ситуацій.

Приблизно о 1.00 власниця тварин Надія Гранатова почула, як тріщить від вогню шифер покрівлі. Жінці здалося, що хтось заїхав на подвір"я, вона вибігла із хати. Побачивши дим із приміщення, спробувала відкрити двері. Син Надії, Олексій Грамбовський, зміг відкрити тільки перші двері. До решти трьох, за якими була худоба, доступитися вже не міг через високу температуру.

— Власники тварин зателефонували до пожежників Могилів-Подільська, — продовжує Віталій Семенюк. — Пожежу вдалося погасити лише за шість годин. Вогонь встиг розійтися по всій будівлі. Усі тварини загинули, лише одному кабану вдалося втекти. Зранку його знайшли живим.

Усього в пожежі згоріли 13 поросят, свиноматка, п"ять підсвинків, 20 дійних корів, 13 телят, один бик і п"ять нетелів. Вогонь знищив покрівлю на площі 400 кв. м.

— Для людей це велике горе, — каже селищний голова Микола Данильчук, 58 років. — Порахували, що мають більше 180 тисяч гривень збитків. Сьогодні туші тварин повезли здавати на кісткову муку. Більше вони ні на що не згодяться. Майно застраховане не було.

Зараз ви читаєте новину «Згоріло 39 корів і 19 свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути